αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚοντά στην κατάρρευση η αυτοκρατορία του Τζέιμι Όλιβερ

Κοντά στην κατάρρευση η αυτοκρατορία του Τζέιμι Όλιβερ

Τη γνωστή εταιρεία διαχειριστών και ελεγκτών KPMG κάλεσε ο Τζέιμι Όλιβερ για να αναλάβει τη διαχείριση της «αυτοκρατορίας» επιχειρήσεων και εστιατορίων του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον Guardian, η εταιρεία που περιλαμβάνει 23 εστιατόρια της αλυσίδας Jamie’s Italian, καθώς και δύο ακόμα αυτόνομα εστιατόρια, το Fifteen και το Barbecoa, θα βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο και τη διαχείριση της KPMG.

«Είμαι βαθιά στεναχωρημένος από αυτή την εξέλιξη και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτή την επιχείρηση για περισσότερο από μια δεκαετία. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για όλους όσους επηρεάζονται άμεσα από αυτό» δήλωσε ο διάσημος σεφ και πρόσθεσε, «θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και όλους τους πελάτες που υποστήριξαν τα εστιατόρια για τόσα πολλά χρόνια».

«Ξεκινήσαμε με το πρώτο Jamie’s Italian το 2008, με σκοπό να προκαλέσουμε μια θετική αλλαγή στον τομέα της εστίασης του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσιάζοντας ποιοτικά υλικά και καλές τιμές και το καταφέραμε!»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρεία άρχισε να ψάχνει για αγοραστές τους τελευταίους μήνες, όταν ο διάσημος «γυμνός» σεφ αποφάσισε να πουλήσει τα εστιατόρια εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού που έχει ήδη προκαλέσει ζημιές σε άλλες εταιρείες όπως το Carluccio’s, το Byron Burger και το Gourmet Burger Kitchen.

Η διαχείριση από την KPMG έρχεται μετά από σημαντικές απώλειες στις μετοχές της εταιρείας, η οποία κατέγραψε πτώση 11% το 2018. Ήδη έχουν κλείσει 12 εστιατόρια της αλυσίδας και το ανθρώπινο δυναμικό έχει μειωθεί κατά 600 άτομα.

Ο μόνος λόγος που η εταιρεία «γλίτωσε» τη χρεοκοπία ήταν η «ένεση» ρευστότητας ύψους 13 εκατ. λιρών από τον ίδιο τον Τζέιμι Όλιβερ.

Στην ίδια κατεύθυνση έχουν κινηθεί τα τελευταία χρόνια όλες οι επιχειρήσεις του σεφ, ο οποίος το 2015 έκλεισε όλα τα καταστήματα ειδών μαγειρικής Recipease, το 2017 έκλεισε τα τέσσερα Union Jacks εστιατόρια του, όπως και τον εκδοτικό οίκο Jamie, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια είχε αναλάβει την έκδοση των βιβλίων και του περιοδικού του με συνταγές του από όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπολογίζεται πως η «αυτοκρατορία» του Τζέιμι Όλιβερ κατέγραψε απώλειες σχεδόν 20 εκατ. λιρών κατά την περασμένη χρονιά!

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − eight =