αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κοιμάσαι αργά το βράδυ»: 9 απρόσμενα σημάδια που δείχνουν υψηλή ευφυΐα

«Κοιμάσαι αργά το βράδυ»: 9 απρόσμενα σημάδια που δείχνουν υψηλή ευφυΐα

Πως μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος άνθρωπος έχει υψηλή ευφυΐα; Όχι, δεν χρειάζεται να τον βάλεις να λύσει… μαθηματικές εξησώσεις. Το αμερικανικό website awareness act παραθέτει μια λίστα με σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος έχει πιο κοφτερό μυαλό. Τα περισσότερα από αυτά τα σημάδια είναι απλές συνήθειες που μπορείς να παρατηρήσεις ακόμα και στην καθημερινότητα σου.

Εδώ είναι 9 από αυτά. Σε πόσους ανθρώπους γύρω σου τα έχεις παρατηρήσει; Και πόσα από αυτά βλέπεις στον εαυτό σου;

1# Έχεις αυτοέλεγχο. Είσαι σε θέση να κρατάς τον εαυτό σου υπό έλεγχο. Ξέρεις ποιος είσαι και ποιος δεν είσαι. Ακόμα και σε μία κακή συγκυρία, ξέρεις πως να κινηθείς. Μεθοδικά και με ψυχραιμία.

2# Αποσπάται εύκολα η προσοχή σου. Μερικές φορές βλέπεις την προσοχή σου να αποσπάται. Και δεν είναι κακό Όσοι δεν αφήνουν το μυαλό τους να περιπλανηθεί, δεν είναι πραγματικά έξυπνοι. Το να αποσπάται η προσοχή δεν είναι κακό. Σημαίνει ότι το μυαλό σας μπορεί να κάνει περισσότερα από όσα νομίζετε

3# Μένεις ξύπνιος έως αργά. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά. Εάν είστε νυχτερινοί τύπου τότε μπορεί να είστε πιο έξυπνοι από όσο νομίζετε. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι άνθρωπος που βγάζει την παραγωγικότητα του το βράδυ. Ακόμη και ο DaVinci κοιμόταν περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4# Ρωτάς για τα πάντα. Τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα νοημοσύνης τείνουν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη σκέψη. Αμφισβητούν πράγματα που άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην αμφισβητούν. Κάνουν ερωτήσεις για να φτάσουν στην ρίζα του ζητήματος.

5# Καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν πολλά που δεν ξέρεις. Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι. Ξέρουν ότι δεν είναι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στον κόσμο. Μερικές φορές υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι είναι οι μόνοι που το δέχονται αυτό.

6# Έχεις καλή αίσθηση του χιούμορ. Το χιούμορ επηρεάζει τις διανοητικές μας ικανότητες. Διατηρεί τον εγκέφαλό μας σε καλή κατάσταση, ώστε να μπορούμε να παραμείνουμε έξυπνοι. Εάν βρίσκετε πολλά πράγματα αστεία και γελάτε με πράγματα που άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην γελούν, είναι καλύτερο σημάδι από ό,τι νομίζετε.

7# Έχεις καλή μνήμη. Όσο πιο λεπτομερής είναι η μνήμη σας, τόσο το καλύτερο. Θυμάστε μικρές λεπτομέρειες από πράγματα που οι άλλοι άνθρωποι δεν θυμούνται; Αυτό είναι ένα σημάδι ότι επιλέγετε πράγματα σε πραγματικό χρόνο που οι περισσότεροι δεν είναι συγκρατούν.

8# Είσαι πολύ συγκεκριμένος. Οι άνθρωποι που έχουν υψηλή ευφυΐα είναι πολύ πιο συγκεκριμένοι από τους περισσότερους ανθρώπους. Αν οταν δίνετε οδηγίες ή λέτε μια ιστορία είστε πολύ στοχευμένοι, αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Δίνεις τις σωστές πληροφορίες.

9# Δεν υποτιμάς ούτε υπερεκτιμάς τον εαυτό σου. Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν ποιοι είναι και τι είναι ικανοί. Δεν αναγκάζουν τον εαυτό τους να αναλάβουν πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλά ούτε κάθονται και με σταυρωμένα τα χέρια θεωρώντας ότι… δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.. Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν τα όριά τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + four =