αρχικηVIRALΚι όμως, 53 πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν υιοθετήσει το όνομα Αθήνα- Δες που βρίσκονται

Κι όμως, 53 πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν υιοθετήσει το όνομα Αθήνα- Δες που βρίσκονται

Εσύ το ήξερες; Συνολικά 53 πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν υιοθετήσει το όνομα Αθήνα. Οι περισσότερες απ’ αυτές βρίσκονται διάσπαρτες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με την Αθήνα της πολιτείας Γεωργίας να είναι η δεύτερη πιο γνώστη Αθήνα. Έχει πληθυσμό 115.000 κατοίκους και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Αθήνα, μετά φυσικά την ελληνική. Η τρίτη μεγαλύτερη Αθήνα βρίσκεται στην επαρχία Limestone της Αλαμπάμα, μια μικρή πόλη των 22.000 κατοίκων που ιδρύθηκε το 1818.

Όπως σημειώνει το geografikoi.gr, αν και οι περισσότερες πόλεις με την κοινή ονομασία βρίσκονται στις ΗΠΑ, Αθήνες συναντάμε και στον Καναδά, την Σκωτία, την Γερμανία, την Ουγγαρία, την Φινλανδία, την Ρωσία, την Σερβία, την Σλοβακία, την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Κούβα, την Δομινικανή Δημοκρατία, την Βραζιλία, την Κολομβία, την Ινδία και την Νέα Ζηλανδία. Είναι η μόνη πόλη που έχει δώσει το όνομά της σε τόσο μεγάλο αριθμό πόλεων.

Μέχρι το 2010 δεν υπήρχε κάποιος σύνδεσμος ή θεσμική σχέση μεταξύ αυτών των πόλεων. Η πρώτη συνάντηση 24 δημάρχων των Αθηνών όλου του κόσμου πραγματοποιήθηκε εκείνη την χρονιά στο Δημαρχείο της Αθήνας στην Ελλάδα. Εκεί ανακοινώθηκε και η ίδρυση του Athens of the World Network.

Δείτε που βρίσκεται η κάθε… Αθήνα, στην λίστα που παραθέτει το geografikoi.gr.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =