αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, υπάρχει η κατηγορία των «ευαίσθητων επιχειρηματιών». Και αυτά είναι τα 4 πλεονεκτήματα τους

Κι όμως, υπάρχει η κατηγορία των «ευαίσθητων επιχειρηματιών». Και αυτά είναι τα 4 πλεονεκτήματα τους

Το να διαχειρίζεσαι μια επιχείρηση δεν είναι εύκολο. Εκτός από τη σκληρή δουλειά που είναι απαραίτητη και τις πολλές ώρες εργασίας, υπάρχει και ένας ακόμα παράγοντας που παίζει ρόλο. Ο ψυχολογικός. Η απόρριψη ή η κριτική, μπορούν να «πλήξουν» έναν επιχειρηματία.

Ειδικά αν αυτός ανήκει στην κατηγορία των «ευαίσθητων επιχειρηματιών». Ναι, υπάρχει και αυτή. Πρόκειται για ανθρώπους που νιώθουν πιο έντομα το οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους και επηρεάζονται από πρόσωπα και καταστάσεις. Είναι λογικό. Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες… για παράδειγμα σαν τον ιδρυτή της Uber, Travis Kalanick, ο οποίο τα έβαλε με όλους και όλα, για να αναπτύξει την εταιρία του.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμα κι αν ανήκεις στην κατηγορία των «ευαίσθητων επιχειρηματιών», έχεις κάποια πλεονεκτήματα που οι άλλοι πιθανότατα δεν τα έχουν. Δείτε τα 4 συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, έτσι ώστε τα συνέλεξε το αμερικανικό inc.com.

1- Πλούσιος εσωτερικός κόσμος: Η φαντασία αυτών των ανθρώπων τρέχει συνεχώς. Είναι δημιουργικοί και έτοιμοι να εφαρμόσουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Το tip εδώ είναι το εξής: Πρέπει να βγάλουν αυτά που σκέφτονται έξω, και να τα μοιραστούν με άλλους ανθρώπους. Έτσι ώστε να γίνει η υλοποίηση πιο εύκολα.

2- Λαμβάνουν σοβαρά το feedback: Λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις γνώμες των άλλων και εφαρμόζουν τις αλλαγές. Αυτό βέβαια έχει και το αρνητικό ότι μπορείς να επηρεαστείς αρνητικά από ενδεχόμενη κριτική ή να εφαρμόσεις λάθος συμβουλές. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές είναι καλό, και βοηθά στην εξέλιξη ενός εγχειρήματος.

3- Είναι συμπονετικοί και «συνδεδεμένοι» ηγέτες: Αυτοί οι άνθρωποι είναι κοντά στις ομάδες τους και προσπαθούν να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Μάλιστα, επειδή ακριβώς είναι κοντά στους εργαζομένους τους, μπορούν να εντοπίζουν ένα πρόβλημα πολύ γρήγορα. Από εκεί και πέρα όμως, συνήθως χρειάζονται τους σωστούς ανθρώπους γύρω τους, έτσι ώστε να λάβουν γρήγορες αποφάσεις.

4- Έχουν ισχυρή διαίσθηση: Πολλές φορές δεν λειτουργούν με την απόλυτη λογική και δεν κάθονται να αναλύσουν τα δεδομένα με λεπτομερή τρόπο. Εμπιστεύονται απλά τη διαίσθηση τους. Η οποία όμως είναι σε καλό επίπεδο και συχνά τους οδηγεί σε μεγάλα αποτελέσματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − nine =