αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, το 2016 ο Mr. Folli Follie είχε βραβευτεί ως «Επιχειρηματίας της Χρονιάς»

Κι όμως, το 2016 ο Mr. Folli Follie είχε βραβευτεί ως «Επιχειρηματίας της Χρονιάς»

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στην ανακρίτρια Κων. Αλεξοπούλου, προφυλακίστηκαν ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης. Αντίθετα ελεύθερη αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου. Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος του Τζώρτζης βαρύνονται με κατηγορίες για πληθώρα κακουργηματικών αδικημάτων, που σχετίζονται με το γνωστό σκάνδαλο Folli Follie.

Κι όμως λίγα χρόνια πριν, το 2016, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie, παραλάμβανε το βραβείο του Έλληνα «Eπιχειρηματία της Χρονιάς». Με το βραβείο να αφορά τα… επιτεύγματα του για το έτος 2015. Η βράβευση είχε γίνει στα πλαίσια του διαγωνισμού της Ernst & Young Ελλάδας.

«Είναι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών και να θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που με στηρίζει, στους γονείς μου που ακόμη με εμπνέουν με το όραμά τους και, αν δεν ήταν οι ίδιοι, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Αφιερώνω επίσης αυτή τη διάκριση στους 5.000 εργαζομένους, στις 30 χώρες που δουλεύουν για έναν σκοπό που είναι ελληνικός … γιατί είμαστε ένας ελληνικός όμιλος», είχε δηλώσει τότε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Ο Πάνος Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της EY Ελλάδας σημείωσε ότι: «Στην ΕΥ, έχουμε ορίσει ως αποστολή μας τη συμβολή στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Η διοργάνωση του διαγωνισμού αυτού, αποτελεί μια ακόμη εκδήλωση της αφοσίωσής μας σε αυτήν την αποστολή. Ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος, όταν αναδεικνύει και αναγνωρίζει πρότυπα σαν τους επιχειρηματίες που βραβεύουμε απόψε. Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο για τον τόπο μας, ο συμβολισμός του θεσμού αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία. Οφείλουμε να εξηγήσουμε στην ελληνική κοινωνία και να αναδείξουμε τον πρωταρχικό ρόλο της επιχειρηματικότητας, στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Να δώσουμε το ηχηρό μήνυμα ότι μια κοινωνία επιβιώνει και αναπτύσσεται μόνο μέσα από ένα ισχυρό πλαίσιο αρχών και κανόνων που ενισχύουν το κράτος δικαίου, την αριστεία, την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα, και το επιχειρείν. Οφείλουμε να συμβάλουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στην επιχειρηματικότητα να προκαλέσει ένα αναπτυξιακό άλμα στη χώρα. Σε μια επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον υγιή ανταγωνισμό, στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία, τερματίζοντας το φαύλο κύκλο της στασιμότητας, της μιζέριας και της ανεργίας. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2015 και σε όλους τους βραβευθέντες της αποψινής βραδιάς.»

Βέβαια μια τέτοια βράβευση δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, αφού όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερα άρθρα εδώ στο It’s Possible, συχνά βλέπουμε στην χώρα μας «περίεργες» επιχειρηματικές βραβεύσεις. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει βραβευτεί, για παράδειγμα, η Novartis Hellas ως «διαμάντι της ελληνικής οικονομίας». Τα Public για τις HR πρακτικές τους. Και το 13888 της Cosmote, ως το καλύτερο τηλεφωνικό κέντρο.

Τα περισσότερα από τα επιχειρηματικά βραβεία είναι φυσικά πληρωμένα από πριν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 15 =