αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, το πρώτο project του Richard Branson είχε γίνει πράξη με μόλις 500 Λίρες

Κι όμως, το πρώτο project του Richard Branson είχε γίνει πράξη με μόλις 500 Λίρες

Είναι ίσως μια από τις πιο συχνές δικαιολογίες που ακούμε, όταν κάποιος έχει μια business ιδέα στο μυαλό του αλλά δεν προχωρά σε πράξεις: «Δεν έχω αρκετά χρήματα». Όντως, τα χρήματα παίζουν τον ρόλο τους σε μια τέτοια προσπάθεια. Είναι επίσης αλήθεια ότι στην Ελλάδα της κρίσης οι οικονομίες που έχουν στην άκρη οι περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες είναι περιορισμένες.

Ωστόσο, δεν χρειάζονται πάντα πολλά χρήματα για να ξεκινήσεις. Σε blog post του, ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, Richard Branson, θυμήθηκε το δικό του πρώτο project. Το ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 16 ετών. Με μόλις 500 Λίρες. Ήταν το Student Magazine. Στόχος του ήταν να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή για τους μαθητές. Να είναι ένα διαφορετικό σχολικό περιοδικό. Ενώ παράλληλα, μέσα από αυτό ο Branson εξέφραζε την αντίθεση του στον πόλεμο του Βιετνάμ που ήταν τότε σε εξέλιξη.

«Πολλές από τις αυτοσχέδιες παρουσιάσεις τελειώνουν με κάτι του στιλ ‘χρειάζομαι τα Χ χρήματα για να ξεκινήσω’. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να είναι ευκολότερο να επιτευχθούν υψηλές επιδόσεις αν έχετε ήδη οικονομική υποστήριξη, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεστε πολλά χρήματα για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση», λέει ο Mr Virgin.

Όλη αυτή η συζήτηση, ξεκίνησε από τον Branson με αφορμή το Startup Bootcamp που έχει πλέον η Virgin, και βοηθά νέες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 2 =