αρχικηVIRALΚι όμως, ο Τυραννόσαυρος REX στην πραγματικότητα δεν ήταν όπως στο Jurassic Park (Εικόνες)

Κι όμως, ο Τυραννόσαυρος REX στην πραγματικότητα δεν ήταν όπως στο Jurassic Park (Εικόνες)

Με ένα βρυχηθμό αρκετά δυνατό για να ταρακουνήσει ένα δάσος, θεωρείται ο πιο αδέξιος και τρομακτικός του προϊστορικού κόσμου. Αλλά σύμφωνα με ένα νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο Τυραννόσαυρος Rex έμοιαζε εντελώς διαφορετικός από την τρομακτική εικόνα του που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Ο δεινόσαυρος είχε μαύρες, χνουδωτές τούφες στο κεφάλι, φτερά και πορτοκαλί σημάδια γύρω από τα μάτια του – ενώ ο βρυχηθμός που απεικονίζεται τόσο δραματικά στο Jurassic Park του Στίβεν Σπίλμπεργκ, μπορεί να μην υπήρχε.

Αναλύοντας τα απολιθώματα των οστών του δεινοσαύρου, του δέρματος, των δοντιών και των μυών, αποκαλύπτεται ότι το ζώο μπορεί να είχε περισσότερα κοινά με τα πτηνά παρά με τα ερπετά, λαμβάνοντας υπόψη τα φτερά και τα σημεία γύρω από τα μάτια του.

Παρόλο που ο Rex στο Jurassic Park έχει βαθύ πράσινο δέρμα, η καθηγήτρια Julia Clarke του Πανεπιστημίου του Τέξας πιστεύει ότι το ζώο είχε διαφορετικό χρώμα δέρματος που δεν ήταν όμοιο σε όλα τα σημεία. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά της και τις έρευνες στα σημερινά ζώα πιστεύεται ότι ο Rex, είχε στο δέρμα του καφέ, μαύρους, ίσως τόνους του γκρι.

Από τις έρευνες αποκαλύφθηκε ότι η σύνθεση του εγκεφάλου του έμοιαζε περισσότερο σαν κι αυτόν των πουλιών – πολύ πιο περίπλοκος από τον εγκέφαλο ενός ερπετού. Θεωρείται ότι είχε μια αξιοσημείωτη αίσθηση οσμής και πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση όρασης, που του επέτρεπε να συντονίζει την κίνηση των ματιών και του σώματος του.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =