αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, η Amazon λειτουργεί ως μια γιγάντια startup

Κι όμως, η Amazon λειτουργεί ως μια γιγάντια startup

Όπως λέει πολλές φορές ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, η εταιρία του σκέφτεται και λειτουργεί σαν μια startup, παρότι πρόκειται για έναν τεχνολογικό κολοσσό. Αυτή η νοοτροπία επιβεβαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό, με το λανσάρισμα του high-tech μανάβικου, στο οποίο δεν υπάρχουν ταμεία. Απλά παίρνεις τα προϊόντα, οι ειδικοί αισθητήρες «βλέπουν» τι αγοράζεις και η χρέωση γίνεται στον λογαριασμό σου στην Amazon.

Αν προσέξουμε το πως κινήθηκε η Amazon σε αυτή την περίπτωση, θα διαπιστώσουμε ότι όντως η επιλογές της, είναι… startup επιλογές. Το Business Insider εντόπισε μερικά κύρια σημεία, στα οποία φαίνεται ότι ο Jeff Bezos έχει περάσει αυτή τη φιλοσοφία στην εταιρία του.

Το πρώτο πράγμα, έχει να κάνει με το περίφημο minimum viable product (ελάχιστο βιώσιμο προϊόν). Τι έκανε δηλαδή η Amazon; Η εταιρία δημιούργησε ένα και μόνο κατάστημα στις ΗΠΑ, στο οποίο μάλιστα δε υπάρχουν ένα σορό προϊόντα. Μιλάμε μόνο για κάποια τρόφιμα και σνακ.

Beta testing: Ναι, το Amazon Go βρίσκεται σε στάδιο δοκιμής. Αυτή τη στιγμή μπορούν να αγοράσουν από εκεί μόνο οι εργαζόμενοι της εταιρίας. Με την επίσημη πρεμιέρα να υπολογίζεται στις αρχές του 2017. Έχει άραγε η Amazon ανάγκη από δοκιμές; Είπαμε, μιλάμε για έναν γίγαντα με startup φιλοσοφία. Μάλιστα, οι δοκιμές δεν θα σταματήσουν εδώ. Όπως λέει το Business Insider, η Amazon αναμένεται να ανοίξει άλλο ένα κατάστημα εντός ΗΠΑ, πριν φτάσουμε στο επίσημο άνοιγμα προς το ευρύ κοινό.

Το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης: Η Amazon σύμφωνα με κάποιους αναλυτές υστερεί στην συγκεκριμένη τεχνολογία, συγκριτικά με κάποιους ανταγωνιστές της. Όπως για παράδειγμα, την Google. Ωστόσο, η Amazon κινήθηκε γρήγορα και μπήκε στην εν λόγω αγορά. Με στόχο φυσικά να κυριαρχήσει.

Συλλογή δεδομένων: Το Amazon Go έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καταγράφει κάθε κίνηση των ανθρώπων που ψωνίζουν εκεί. Με τη χρέωση να πηγαίνει όπως είπαμε στον λογαριασμό του Amazon που έχει ο πελάτης. Στη συνέχεια, όλα τα στοιχεία αναλύονται από τα στελέχη της εταιρίας, και οι επόμενες κινήσεις θα γίνουν με βάση τα αποτελέσματα που θα έχουν στα χέρια τους.

s-aolcdn-com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =