αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚινεζική αντεπίθεση: Xiaomi, Huawei, Oppo και Vivo φτιάχνουν το αντίπαλο δέος του Play Store

Κινεζική αντεπίθεση: Xiaomi, Huawei, Oppo και Vivo φτιάχνουν το αντίπαλο δέος του Play Store

Το «μπλόκο» της Google προς την Huawei καλά κρατεί. Φαίνεται όμως ότι η κινεζική πλευρά δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Και μάλιστα η Huawei δεν θα είναι μόνη της. Όπως αποκαλύπτει το Reuters, οι Xiaomi, Huawei, Oppo και Vivo φτιάχνουν το αντίπαλον δέος του Play Store της Google. Μια ενιαία πλατφόρμα που θα επιτρέπει στους δημιουργούς εφαρμογών να ανεβάζουν εκεί τα Apps τους. Και αυτά να είναι διαθέσιμα ταυτόχρονα σε όλες τις συσκευές των εν λόγω κινεζικών brands.

Αυτή είναι ουσιαστική η πρώτη μεγάλη κίνηση, στην προσπάθεια που κάνουν οι Κινεζικές εταιρίες για να ανεξαρτητοποιηθούν από την Google. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η πλατφόρμα ήταν προγραμματισμένο να κάνει «πρεμιέρα» μέσα στον Μάρτιο 2020, ωστόσο αυτό ίσως καθυστερήσει λίγο, λόγω του Ιού που έχει εξαπλωθεί στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις παραπάνω μεγάλοι κατασκευαστές της Κίνας ελέγχουν περίπου το 40% των πωλήσεων smartphone σε όλο τον κόσμο. Κατά συνέπεια μια τέτοια συντονισμένη προσπάθειά αποκτά μεγάλο ειδικό βάρος, ανεξάρτητα δηλαδή από τον τελικό της στόχο, ο οποίος μπορεί να ξεκινάει από το να αποκτήσουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στην Google και να φθάνει μέχρι την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της στο πεδίο αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + one =