αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαταφθάνουν 250.000 ειδοποιητήρια από την εφορία, σε καταθέτες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα κεφάλαια τους

Καταφθάνουν 250.000 ειδοποιητήρια από την εφορία, σε καταθέτες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα κεφάλαια τους

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή ειδοποιητηρίων σε περίπου 250.000 καταθέτες οι οποίοι, σύμφωνα με τη διασταύρωση που έτρεξε το υπουργείο Οικονομικών με ειδικό λογισμικό, εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωσαν από το 2002 και μετά.

Στην απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ορίζεται ότι όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να εκδώσουν εντολές ελέγχου έως και τις 31 Μαΐου 2017 σε φορολογούμενους που εμφανίζουν υψηλή επικινδυνότητα για φοροδιαφυγή με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, στη συνέχεια θα αποσταλούν στους φορολογούμενους ειδοποιήσεις με τις οποίες ουσιαστικά θα τους γνωστοποιείται η δυνατότητα υπαγωγής τους στη ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων. Θα καλούνται δηλαδή να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν προκειμένου να αποφύγουν το φορολογικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση οδηγεί σε πληρωμή φόρου έως και περίπου 62% του ποσού που δηλώνεται από τα φυσικά πρόσωπα ενώ από τις επιχειρήσεις ανέρχεται σε περίπου 26%. Εφόσον έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου οι συντελεστές προσαυξάνονται.

Η διασταύρωση που γίνεται με το ειδικό λογισμικό του υπουργείο Οικονομικών αφορά φορολογικές δηλώσεις και καταθέσεις από το 2002 (έτος εισαγωγής του ευρώ) έως το 2015.

Στο ειδικό ειδοποιητήριο- πρόσκληση θα αναγράφονται ο αριθμός, η ημερομηνία της εντολής ελέγχου, η φορολογική περίοδος ή υπόθεση καθώς και το είδος φορολογίας που αφορά ο φορολογικός έλεγχος. Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων καθορίζονται ανάλογα με την ημερομηνία κοινοποίησης προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού φόρων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =