αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαταφθάνει το μοντέλο των μικροπιστώσεων στην Ελλάδα. Θα μπορείς να πάρεις ως 25.000 ευρώ

Καταφθάνει το μοντέλο των μικροπιστώσεων στην Ελλάδα. Θα μπορείς να πάρεις ως 25.000 ευρώ

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 23 Ιανουαρίου έθεσε το υπουργείο Οικονομικών το νομοσχέδιο για τη χορήγηση μικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ.

Πρόκειται για τον εξωτραπεζικό θεσμό των μικροπιστώσεων (δάνεια έως 25.000 ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις) δημιουργεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, θέτοντας και στην Ελλάδα θεσμικό πλαίσιο, ώστε στον συγκεκριμένο τομέα να μπορούν να δραστηριοποιούνται και μη τραπεζικά ιδρύματα. Άλλωστε το συγκεκριμένο «σπορ» δεν το εξασκούσαν οι τράπεζες, με αποτέλεσμα το κενό που παρατηρείται στον χώρο αυτής της μορφής χρηματοδοτήσεων να είναι τεράστιο.

“Το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Δ/νση Οικονομικής Πολιτικής, Δ/νση Χρηματοοικονομικής Πολιτικής), ενόψει της θέσπισης νόμου, για τη χορήγηση μικροχρηματοδοτήσεων, στην ελληνική νομοθεσία, καλεί τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς (Υπουργεία, άλλες δημόσιες υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ, εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα, φυσικά πρόσωπα κ.λ.π.) να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, διατυπώνοντας απόψεις και παρατηρήσεις, επί του υποβληθέντος σχεδίου Νόμου”, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του.
“Η ευρύτατη συμμετοχή όλων των ανωτέρω θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, προκειμένου το Υπουργείο Οικονομικών να εξετάσει τις προτάσεις και όπου κριθεί αναγκαίο να προβεί στις απαραίτητες τροποποιήσεις του σχεδίου νόμου, πριν αυτό προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 23/01/2019 και ώρα 12:00.”, σημειώνεται.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 16 =