αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαταφθάνει το ενιαίο e-μητρώο χρηστών για ΓΕΜΗ και «Υπηρεσία μιας Στάσης»

Καταφθάνει το ενιαίο e-μητρώο χρηστών για ΓΕΜΗ και «Υπηρεσία μιας Στάσης»

Συστήνεται Ενιαίο Ηλεκτρονικό Μητρώο Πιστοποιημένων Χρηστών Του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και της Υπηρεσίας μιας Στάσης (ΥΜΣ), το οποίο θα τηρείται από την κεντρική υπηρεσία ΓΕΜΗ. Η δημιουργία του μητρώου, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Εμπορίου κα Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρη Αυλωνίτη, συνιστά αναβάθμιση τόσο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ, όσο και για τους ίδιους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών αυτών, καθώς η εγγραφή τους στο μητρώο θα πιστοποιεί τις γνώσεις και δεξιότητες, την εμπειρία και την αξιοπιστία που διαθέτουν για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις των Υ.Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ.

«Η προσπάθεια για βελτίωση της λειτουργίας των συγκεκριμένων υπηρεσιών και της συνεχούς ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε αυτές, καθίσταται αναγκαία, λόγω της σπουδαιότητας του Γενικό Εμπορικό Μητρώου για την άσκηση της εμπορικής δραστηριότητας στη χώρα, καθώς συμβάλει στη διασφάλιση της νομιμότητας, της διαφάνειας της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης» όπως αναφέρεται.

Το Μητρώο Πιστοποιημένων Χρηστών Γ.Ε.ΜΗ. και ΥΜΣ, το οποίο καλείται να συστήσει η κεντρική υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. με τα κατάλληλα μέσα και ίδιους πόρους, διακρίνεται στα εξής υπό-Μητρώα:

Α) Υπο-Μητρώο Πιστοποιημένων Χρηστών ΓΕΜΗ

Β) Υπο- Μητρώο Πιστοποιημένων χρηστών ΓΕΜΗ ως ΥΜΣ

Γ) Υπο-Μητρώο Συμβολαιογράφων-ΥΜΣ

Το Μητρώο των πιστοποιημένων χρηστών ΓΕΜΗ. και ΥΜΣ θα βρίσκεται αναρτημένο στη διαδικτυακή πύλη της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και στη διαδικτυακή πύλη του ΓΕΜΗ.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + eleven =