αρχικηVIRALΚαταστρέφει κάθε εργαλείο: Το υλικό που δεν μπορεί να κοπεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταστρέφει κάθε εργαλείο: Το υλικό που δεν μπορεί να κοπεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα διαμάντια είναι από τα πιο ανθεκτικά υλικά στη Γη, ωστόσο μπορούν να κοπούν με τα κατάλληλα εργαλεία. Ερευνητές από το Durham University και το Fraunhofer Institute ανέπτυξαν ένα συνθετικό υλικό το οποίο πολύ απλά, δεν μπορεί να κοπεί. Το υλικό ονομάζεται Proteus και είναι τόσο ανθεκτικό, που καταστρέφει κάθε μεταλλικό εργαλείο που επιχειρεί να το κόψει.

Η έμπνευση για το Proteus προήλθε από τα όστρακα της θάλασσας. Διαθέτει κεραμικές σφαίρες οι οποίες βρίσκονται στο εσωτερικό μία εύκαμπτης κατασκευής αλουμινίου και ενώ έχει μόλις το 15% της πυκνότητας του ατσαλιού, είναι αρκετά ανθεκτικό για να στομώσει τα εργαλεία που έρχονται σε επαφή μαζί του. Τα κελύφη των οστράκων έχουν συχνά παρόμοια σύνθεση, με στρώματα ανθρακικού ασβεστίου να βρίσκονται στο εσωτερικό μαλακών οργανικών ιστών.

Το Proteus δεν είναι άτρωτο υλικό, τα εργαλεία θα του κάνουν ζημιά, απλά καταστρέφει τα εργαλεία πρώτο, όπως τρυπάνια, τροχούς και άλλα. Είναι ανθεκτικό ακόμα και στην υδροκοπή, αφού καθώς το υλικό παραμορφώνεται, οι κυρτές κεραμικές επιφάνειες αποδυναμώνουν την πίεση του νερού.

Πιθανές εφαρμογές του Proteus μπορεί να είναι στον προστατευτικό εξοπλισμό και στα υλικά κατασκευών. Μπορεί επίσης να έχει εφαρμογή σε κλειδαριές και χρηματοκιβώτια τα οποία θα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε διάφορες μορφές κοπής.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =