αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚαταναλωτές πάνε στα δικαστήρια την Samsung- Διαφημίζει αδιάβροχα smartphones ενώ… κάτι δεν πάει καλά

Καταναλωτές πάνε στα δικαστήρια την Samsung- Διαφημίζει αδιάβροχα smartphones ενώ… κάτι δεν πάει καλά

Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) πηγαίνει την Samsung στα δικαστήρια ισχυριζόμενη ότι παραπλάνησε τους καταναλωτές σχετικά με την αντοχή των τηλεφώνων της στο νερό.

Η Samsung έχει μία ιδιαίτερη σχέση με το νερό, πέραν της γνωστής lockscreen η εταιρεία διαφημίζει συχνά τα τηλέφωνα της με αφίσες που τα δείχνουν σε πισίνες και θάλασσες. Βασιζόμενη σε αυτό, η επιτροπή ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάποια βάση αυτή η αναπαράσταση και μηνύει την Samsung για παραπλάνηση των καταναλωτών.

Ο Πρόεδρος της ACCC, Rod Sims, σε μία δήλωση του ανέφερε ότι η Samsung χρησιμοποιεί ψευδή διαφήμιση υπονοώντας ότι τα smartphones της δεν θα επηρεαστούν από την έκθεση στο νερό ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η επιτροπή κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα εξετάζοντας πάνω από 300 διαφημίσεις.

Πριν συνεχίσουμε πρέπει να αναφέρουμε ότι η πιστοποίηση IP68 που συνοδεύει τα περισσότερα smartphones μεταφράζεται σε αντίσταση στο νερό για 30 λεπτά και σε βάθος μέχρι 1,5 μέτρα.

Παρόλο που η Samsung δίνει σε όλα τα smartphones την πιστοποίηση IP68, τονίζει ότι το Galaxy S10 δεν πρέπει να το παίρνεις στη παραλία. Η ACCC σημειώνει ότι το IP68 δεν καλύπτει όλους τους τύπους νερού, ενώ ο Sims υποστηρίζει ότι η Samsung διαφημίζει τα smartphones της στην θάλασσα και ταυτόχρονα απαγορεύει στους καταναλωτές να τα χρησιμοποιήσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Η Samsung δήλωσε στο Reuters ότι υποστηρίζει τις διαφημιστικές της καμπάνιες και θα υπερασπιστεί την άποψη της, διότι δεν κάνει κάτι λάθος.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 7 =