αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαταγγελίες για την Τράπεζα Πειραιώς: Εκβιάζουν εργαζομένους για να πάνε στην νέα εταιρία κόκκινων δανείων

Καταγγελίες για την Τράπεζα Πειραιώς: Εκβιάζουν εργαζομένους για να πάνε στην νέα εταιρία κόκκινων δανείων

Ένα ιδιαίτερο σκηνικό φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί στην Τράπεζα Πειραιώς. Την ερχόμενη Δευτέρα (5/8) εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι 1.300 εργαζόμενοι, για να πάνε -εθελοντικά υποτίθεται- από το τμήμα κόκκινων δανείων (RBU) στη νέα εταιρεία που θα συσταθεί με την Intrum.

Εκφράζοντας το ασφυκτικό κλίμα, που διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες για τους εργαζόμενους του RBU o Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής  Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ) σε ανακοίνωση κάνει λόγο για «επιθετική επιχείρηση» που βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη συμφωνία για μετακίνηση του προσωπικού σε εθελοντική βάση.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι: «Ήδη από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, πλήθος συναδέλφων βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάθε είδους πιέσεις, άμεσους και έμμεσους εκβιασμούς, παραινέσεις, υπονοούμενα και άλλες ευφάνταστές μεθοδεύσεις, ώστε να εξαναγκαστούν ουσιαστικά να συνηγορήσουν και να συμμετέχουν στην νέα εταιρεία».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΕΤΑΠ για τις πιέσεις σε εργαζόμενους του RBU έχει ως εξής:

«Οι ατομικές συναντήσεις του προσωπικού, που εργάζονται στην Δ/νσή Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (RBU) της Τράπεζας Πειραιώς, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ως συνέχεια της από 25.07.2019 συμφωνίας με την ΟΤΟΕ.

Μια συμφωνία που έχει ως αφετηρία την εθελοντική συμμετοχή των εργαζόμενων στη νέα εταιρεία και την πρόβλεψη για όσους επιλέξουν να παραμείνουν να αξιοποιηθούν για κάλυψη των αναγκών της Τράπεζας και πάντοτε στα πλαίσια του Οργανισμό Προσωπικού.

Σε πλήρη αντιδιαστολή ωστόσο με τα όσα ορίζει η συμφωνία, πριν καλά προλάβει να στεγνώσει το μελάνι, η πλευρά της Διοίκησης, σπεύδει ταχέως να υλοποιήσει το σχέδιο μετάβασης στην Intrum με ακραία “επαγγελματικό” και “τεχνοκρατικό” τρόπο.

Ήδη από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, πλήθος συναδέλφων βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάθε είδους πιέσεις, άμεσους και έμμεσους εκβιασμούς, παραινέσεις, υπονοούμενα και άλλες ευφάνταστές μεθοδεύσεις, ώστε να εξαναγκαστούν ουσιαστικά να συνηγορήσουν και να συμμετέχουν στην νέα εταιρεία.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια απροκάλυπτα “επιθετική” επιχείρηση. Μια επιχείρηση, ενάντια στους μέχρι πρότινος “πολύτιμους συνεργάτες”, το προσωπικό της τράπεζας. Ταυτόχρονα, αποτελεί και μια αποκαλυπτική μεθοδολογία για τα όσα προαλείφονται συνολικότερα στον κλάδο μας.

Παράλληλα, για να εντείνουν το κλίμα ψυχολογικού εκβιασμού και τρομοκρατίας, διέταξαν τούτες τις μέρες πλήθος δυσμενών μεταθέσεων στο Δίκτυο, προκειμένου οι εν λόγω συνάδελφοι και όχι μόνο, να ενδώσουν στις πιέσεις και να αποχωρήσουν “εθελοντικά”.

Συνάδελφοι,
Απευθυνόμαστε στη Διοίκηση της Τράπεζας και απαιτούμε άμεσα:
1. Να σεβαστεί απόλυτα το πλαίσιο της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ στις 25.07.2019 και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ή ίδια υπέγραψε.
2. Να σταματήσει η βίαιη μεθόδευση καθώς και κάθε είδους παρενόχληση προς τους εργαζόμενους της τράπεζας.
3. Την ανάκληση των δυσμενών μεταθέσεων.

Σας ζητάμε να μας καταγγείλετε κάθε παραβατική προς το πλαίσιο συμφωνίας συμπεριφορά της Διοίκησης της Τράπεζας.
Ο ΣΕΤΑΠ ήταν και θα παραμείνει εγγυητής των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =