αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαταγγελίες για μπούλινγκ εντός της Τράπεζας Πειραιώς

Καταγγελίες για μπούλινγκ εντός της Τράπεζας Πειραιώς

Ανακοίνωση μέσω της οποία καταγγέλλει αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές, έβγαλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως σημειώνει: «Κατά την πρόσφατη περιοδεία μας στα καταστήματα του Νομού Μαγνησίας ενημερωθήκαμε ότι σε συγκεκριμένο κατάστημα του Βόλου παρατηρούνται αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές οι οποίες μάλιστα έχουν περιέλθει σε γνώση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσω των επίσημων διαδικασιών της Τράπεζας. Παρά ταύτα, μέχρις στιγμής δεν έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες που θα όφειλε να πράξει η Διοίκηση σε σχέση με τη σοβαρότητα των καταγγελιών.

Θωρούμε ότι η Διοίκηση πρέπει να αναζητήσει και να καταστείλει το σύνολο των αντισυναδελφικών συμπεριφορών εκεί αλλά και σε μια σειρά από περιπτώσεις που εχουν αναφερθεί οι οποίες συνιστούν ψυχολογικό ή λεκτικό​​ bullying, αντί να τις σκεπάζει με ένα πέπλο σιωπής».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Κατά την πρόσφατη περιοδεία μας στα καταστήματα του Νομού Μαγνησίας ενημερωθήκαμε ότι σε συγκεκριμένο κατάστημα του Βόλου παρατηρούνται αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές οι οποίες μάλιστα έχουν περιέλθει σε γνώση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσω των επίσημων διαδικασιών της Τράπεζας. Παρά ταύτα, μέχρις στιγμής δεν έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες που θα όφειλε να πράξει η Διοίκηση σε σχέση με τη σοβαρότητα των καταγγελιών.

Θωρούμε ότι η Διοίκηση πρέπει να αναζητήσει και να καταστείλει το σύνολο των αντισυναδελφικών συμπεριφορών εκεί αλλά και σε μια σειρά από περιπτώσεις που εχουν αναφερθεί οι οποίες συνιστούν ψυχολογικό ή λεκτικό​​ bullying, αντί να τις σκεπάζει με ένα πέπλο σιωπής.

Είναι γνωστό ότι η ατιμωρησία όχι μόνο αποθρασύνει τους υπαίτιους, αλλά δημιουργεί κι ένα κακό προηγούμενο σε όσους χτίζουν καριέρες στερώντας τον ύπνο των υφισταμένων τους.

Προειδοποιούμε όλους τους εμπλεκόμενους ότι ο Σύλλογός μας δεν θα μείνει απαθής κι αμέτοχος των εξελίξεων, ούτε προτίθεται να αφήσει στην τύχη της την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Με τις παρεμβάσεις μας όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε καταστήσει σαφές προς όλους ότι για την προάσπιση της εργασιακής αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας δεν δεχόμαστε ούτε ημίμετρα, ούτε μισόλογα.

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

​​ ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                  ​​ ​​ ​​ ​​​​  Γοίλιας Ισίδωρος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 9 =