αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαταγγελία για εκδικητική απόλυση στην Skroutz Last Mile

Καταγγελία για εκδικητική απόλυση στην Skroutz Last Mile

Για εκδικητική απόλυση εργαζομένου στην Skroutz Last Mile κάνει λόγο σε επίσημη ανακοίνωση του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. «Τις μέρες του χιονιά που κηρύχθηκαν αργίες, 25 και 26 Γενάρη, οι dispatchers (driver support agents) εργάστηκαν για τις παραδόσεις της Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι, όσοι επιλέξουν να εργαστούν, θα πληρωθούν με τη νόμιμη προσαύξηση της εργασίας σε αργία. Εν τέλει και εκ των υστέρων, με τη δικαιολογία ότι άλλαξε κάποια λεπτομέρεια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η εταιρεία δεν απέδωσε την προσαύξηση στους συναδέλφους!» σημειώνει το ΣΕΤΗΠ.

Και συμπληρώνει: «Ο συνάδελφος μας Ν.Ι. την Πέμπτη 3/2, όταν είδε ότι πληρώθηκε λιγότερα από τα αναμενόμενα, ζήτησε εξηγήσεις και αντέδρασε όταν ήρθε αντιμέτωπος με την άρνηση της διοίκησης να αποδώσει τη νόμιμη προσαύξηση. Ως απάντηση η εταιρεία προχώρησε στην απόλυσή του την ίδια ημέρα, με τη δικαιολογία ότι δεν ταιριάζει με την «φιλοσοφία» της, αφού φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα απόδοσης στη δουλειά του και ότι δύνανται να δώσουν και συστατική επιστολή αν το επιθυμεί!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Τις μέρες του χιονιά που κηρύχθηκαν αργίες, 25 και 26 Γενάρη, οι dispatchers (driver support agents) εργάστηκαν για τις παραδόσεις της Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι, όσοι επιλέξουν να εργαστούν, θα πληρωθούν με τη νόμιμη προσαύξηση της εργασίας σε αργία. Εν τέλει και εκ των υστέρων, με τη δικαιολογία ότι άλλαξε κάποια λεπτομέρεια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η εταιρεία δεν απέδωσε την προσαύξηση στους συναδέλφου!

Ο συνάδελφος μας Ν.Ι. την Πέμπτη 3/2, όταν είδε ότι πληρώθηκε λιγότερα από τα αναμενόμενα, ζήτησε εξηγήσεις και αντέδρασε όταν ήρθε αντιμέτωπος με την άρνηση της διοίκησης να αποδώσει τη νόμιμη προσαύξηση. Ως απάντηση η εταιρεία προχώρησε στην απόλυσή του την ίδια ημέρα, με τη δικαιολογία ότι δεν ταιριάζει με την «φιλοσοφία» της, αφού φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα απόδοσης στη δουλειά του και ότι δύνανται να δώσουν και συστατική επιστολή αν το επιθυμεί!

Ποια είναι άραγε αυτή η «φιλοσοφία», αν όχι αυτή της υποταγής στον εργασιακό μεσαίωνα; Είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι που τα παράγουμε όλα και μας εκμεταλλεύονται. Δε θα λέμε και ευχαριστώ για το μισθό μας.

Να επισημάνουμε ότι στην Skroutz Last Mile, όπου οδηγοί, dispatchers και customer care agents εργάζονται για κάτι παραπάνω από τον βασικό μισθό, τα περιστατικά πίεσης και εντατικοποίησης έχουν χτυπήσει κόκκινο το τελευταίο διάστημα, κάτι που αποδεικνύεται και από τις πολλές παραιτήσεις συναδέλφων.

Η περίπτωση του Ν.Ι. είναι ο ορισμός της καταχρηστικής απόλυσης. Ο συνάδελφός μας δε θέλει συστατική επιστολή. Θέλει να συνεχίσει να εργάζεται με ανθρώπινους όρους και να μην του συμπεριφέρονται να χρωστάει χάρη που δουλεύει στην Skroutz Last Mile.

Ο συνάδελφός μας ύψωσε ανάστημα και διεκδίκησε ανθρώπινους όρους δουλειάς και τα νόμιμα δικαιώματα του. Είμαστε όλοι στο πλευρό του! Η εργοδοτική αυθαιρεσία δε θα περάσει! Θα υψώσουμε ασπίδα προστασίας και θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα!

Συνάδελφοι, αυτό γίνεται μόνο μέσα από τη συσπείρωση στο σωματείο μας. Στον κλάδο η πείρα μας έχει αποδείξει ότι τίποτα δε χαρίζεται. Όλα κερδίζονται με αγώνες!

Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας και την καταβολή της προσαύξησης για όλους όσους εργάστηκαν εκείνες τις μέρες. Ο συνάδελφος θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και το ΣΕΤΗΠ έχει ζητήσει συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας για να προωθήσει τα αιτήματα αυτά.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.
  • Άμεση πληρωμή της νόμιμης προσαύξησης για όσους εργάστηκαν 25 και 26 Ιανουαρίου του 2022.
  • Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση στα τμήματα των dispatchers. Να γίνουν προσλήψεις.
  • Όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας (δωρεάν τεστ, μάσκες, αποστάσεις) ώστε οι συνάδελφοι να νιώθουν ασφαλείς να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας».
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =