αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαταγγελία: Απολύθηκε ξενοδοχοϋπάλληλος από μεγάλο ξενοδοχείο επειδή διεκδίκησε να δουλεύει 8ωρο

Καταγγελία: Απολύθηκε ξενοδοχοϋπάλληλος από μεγάλο ξενοδοχείο επειδή διεκδίκησε να δουλεύει 8ωρο

Μια σημαντική καταγγελία έρχεται στο φως από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Χανίων. Η καταγγελία κάνει λόγο για απόλυση εργαζόμενης ξενοδοχοϋπαλλήλου από μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων, επειδή διεκδίκησε να δουλεύει 8ωρο και να πληρώνεται τις υπερωρίες.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι παρά την υπόδειξη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Χανίων -το οποίο έκρινε την απόλυση παράνομη – η εργοδοσία δεν επαναπροσλαμβάνει την εργαζόμενη.

«Η κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο σε τέτοια περιστατικά, να γίνονται ακόμη πιο συχνά με το νέο νόμο-έκτρωμα που κατάργησε ουσιαστικά το 8ωρο, νομοθέτησε τη 10ωρη δουλειά με μείωση αποδοχών, αύξησε τις υπερωρίες, κατάργησε ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες», καταγγέλλει το Σωματείο.

Όπως σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα στη σχετική ανακοίνωση: «Αυτή την στιγμή ζούμε στο πετσί μας τον εργασιακό μεσαίωνα και ειδικά με το κύμα της πανδημίας είμαστε ‘μετέωροι’ χωρίς μέτρα προστασίας της Υγείας στους χώρους δουλειάς. Τα ξενοδοχεία ενώ έχουν σχεδόν πληρότητα, δουλεύουν με το μισό προσωπικό, με απίστευτα ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες και πολλές φορές χωρίς ρεπό».

Την απόλυση καταγγέλλουν το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων και το Σωματείο Διανομέων – delivery Ν. Χανίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 9 =