αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚατέρρευσαν οι πωλήσεις της Louis Vuitton στην Ελλάδα

Κατέρρευσαν οι πωλήσεις της Louis Vuitton στην Ελλάδα

Κάτω και από τα προ οκταετίας επίπεδα, επέστρεψαν οι πωλήσεις της Louis Vuitton στην Ελλάδα την περασμένη χρονιά. Το γνωστό brand που ανήκει στον Γαλλικό όμιλο LVMH, έχασε λόγω της πανδημίας, των lockdowns και της έλλειψης τουριστών, το 62,52% του ετήσιου τζίρου του ενώ προχώρησε και σε σημαντική μείωση του απασχολούμενου προσωπικού του.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2020 ο τζίρος του διεθνούς brand υποχώρησε πέρυσι στα 13,372 εκατ. ευρώ από 35,683 εκατ. ευρώ (-62,52%) που είχε εμφανίσει στη χρήση του 2019, το κόστος πωλήσεων μειώθηκε στα 6,9 εκατ. ευρώ από 17,9 εκατ. ευρώ και το μικτό αποτέλεσμα συρρικνώθηκε στα 6,4 εκατ. ευρώ έναντι 17,7 εκατ. ευρώ. Η σημαντική αυτή υποχώρηση στον τζίρο “κτύπησε” τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων και τα κέρδη προ φόρων που μειώθηκαν στα 2,6 εκατ. ευρώ από 12,1 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη συρρικνώθηκαν στα 1,97 εκατ. ευρώ από 9,15 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα υποχώρησαν στα 2,6 εκατ. ευρώ από 10,8 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση του 2019. 

Την ίδια στιγμή ο μέσος όρος του απασχολούμενου προσωπικού της πέρυσι ήταν 37 άτομα από 52 άτομα το 2019 (-28,8%) και αντίστοιχα οι αμοιβές και οι εργοδοτικές εισφορές μειώθηκαν στα 1,4 εκατ. ευρώ από 2,1 εκατ. ευρώ το 2019.   

Για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει ότι αδυνατεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ασφαλή πρόβλεψη καθώς όπως σημειώνει κάθε προσέγγιση για την πορεία του τουρισμού μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρώιμη. Περιορίζεται να δηλώσει πως εφόσον προχωρήσει επιτυχημένα το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού θα αρχίσει να ανακάμπτει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις βασικές αγορές της Ελλάδας τονώνοντας την τουριστική κίνηση. Στη Μύκονο θα συνεχίσει να υφίσταται εποχικό κατάστημα, στη θέση Τρία Πηγάδια, και θα λειτουργήσει κατά την καλοκαιρινή περίοδο και κατάστημα στο Nammos Village.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + six =