αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚατά βάθος όλοι μισούν τα email «φιλικής υπενθύμισης». Και συνήθως είναι αναποτελεσματικά. Τι μπορείς να κάνεις αντί για αυτό

Κατά βάθος όλοι μισούν τα email «φιλικής υπενθύμισης». Και συνήθως είναι αναποτελεσματικά. Τι μπορείς να κάνεις αντί για αυτό

Πιθανότατα το έχεις κάνει και εσύ. Έχεις στείλει email που ξεκινά κάπως έτσι: «Απλά σας κάνω μια φιλική υπενθύμιση για να σας παρακαλέσω…». Ίσως να πιστεύεις ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «φιλικής υπενθύμισης» είναι μια ωραία προσπάθεια για να φανείς επαγγελματίας, ενώ συγκαλύπτεις την πραγματική σου ενόχληση για κάποιον που σε καθυστερεί πάνω σε ένα task.

Μάλλον δεν είναι μια καλή επιλογή. Αφού οι περισσότεροι άνθρωποι μισούν το email «φιλικής υπενθύμισης». Ακόμα κι αν δεν στο λένε. Ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, τα εν λόγω μηνύματα είναι αναποτελεσματικά. Το θέμα είναι βέβαια το πως μπορείς εσύ να βγεις κερδισμένος από όλο αυτό. Το Fast Company, παραθέτει μερικά tips.

Υπάρχει καταρχήν ο πιο ξεκάθαρος τρόπος: Απέφυγε την λέξη «φιλική» ή λέξεις όπως τα: πιθανών, απλά, ίσως. Κάνε μια ξεκάθαρη υπενθύμιση, έτσι ώστε να σε σεβαστεί ο άλλος, και να έχεις περισσότερες πιθανότητες έτσι ώστε να ακουστεί το αίτημα σου.

Όταν απευθύνεσαι σε ανωτέρους: Μια ακόμα δύσκολη κατάσταση. Πως μπορείς να είσαι αυστηρός με κάποιον που έχει μεγαλύτερη θέση από εσένα; Συνήθως όσο ανώτερο είναι στην ιεραρχία το άλλο άτομο, τόσο πιο… αμυντικοί γινόμαστε στην γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Το «κλειδί» εδώ είναι να είσαι ευγενικός αλλά και αποφασιστικός ταυτόχρονα. Μη ξεχνάς ότι δεν ζητάς κάποια χάρη. Θες να ολοκληρωθεί μια δουλειά, για το καλό της εταιρίας.

Όταν το email σου… χάνεται στο Inbox: Μπορεί να συμβεί και αυτό. Όχι σκόπιμα. Ο κάθε επαγγελματίας λαμβάνει πολλά emails. Μπορεί λοιπόν το μήνυμα σου απλά να χαθεί στο σορό. Μην στείλεις κάποιο νέο μήνυμα «φιλικής υπενθύμισης». Μπορείς να στείλεις το ίδιο ακριβώς, με μια σήμανση επείγοντος. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις άλλους τρόπους επικοινωνίας με το ίδιο άτομο, όπως π.χ. το τηλέφωνο. Επεδίωξε ακόμα και μια 10λεπτο συνάντηση μαζί του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =