αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Καπετάνιος» Attica Group: Παίρνει το 50,3% της Hellenic Seaways

«Καπετάνιος» Attica Group: Παίρνει το 50,3% της Hellenic Seaways

Σε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς  και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση του 50,3% της Hellenic Seaways ανακοίνωσε πως ήρθε η Attica Group, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) και μητρική εταιρία των Superfast Ferries και Blue Star Ferries.

Η καταρχήν συμφωνία προβλέπει την αγορά από την Attica Group συνολικά 39.039.833 μετοχών της εταιρείας Hellenic Seaways.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Attica Group θα καταβάλλει 30,61 εκατ. ευρώ τοις μετρητοίς και θα διαθέσει 24.145.523 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της, οι οποίες θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, όπως διαβάζουμε στην Ναυτεμπορική.

Η αγορά των 1.250.000 μετοχών εκ του ανωτέρω πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Hellenic Seaways έχει ήδη ολοκληρωθεί, δια καταβολής τοις μετρητοίς, ενώ οι υπόλοιπες 37.789.833 μετοχές θα αποκτηθούν βάσει συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων κανονιστικών και λοιπών αρχών (επιτροπή ανταγωνισμού κλπ).

Από πλευράς Attica Group, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη συμφωνία διετέλεσε η UBS Limited και Νομικός Σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρεία Μπερνίτσας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =