αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κανόνι» και στην Deliveroo με μαζικές απολύσεις

«Κανόνι» και στην Deliveroo με μαζικές απολύσεις

Η βρετανική εταιρεία διανομής φαγητού Deliveroo ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχωρά σε μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 9%, κόβοντας 350 θέσεις εργασίας, στην προσπάθειά της να καταστεί κερδοφόρα εν μέσω των προκλήσεων που προκαλεί η επιβράδυνση των παραγγελιών.

Η Deliveroo έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής στο Λονδίνο πριν από μία δεκαετία, με τους οδηγούς της -που δεν ανήκουν άμεσα στο εργατικό δυναμικό της- να αποτελούν σήμερα οικείο θέματα σε πολλές πόλεις σε συνολικά εννέα χώρες.

Η ανάπτυξη της εταιρείας επιταχύνθηκα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, όπως και των ανταγωνιστών της Just Eat Takeaway και Uber Eats, καθώς ο εγκλωβισμός στο σπίτι οδήγησε σε σημαντική αύξηση των παραγγελιών φαγητού.

Το τελευταίο τρίμηνο ωστόσο, ο αριθμός των παραγγελιών έχει μειωθεί, αν και η συνολικής του αξία έχει αυξηθεί δεδομένου ότι τα εστιατόρια έχουν ανεβάσει τις τιμές τους λόγω του πληθωρισμού.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Will Shu δήλωσε ότι η οικονομική κατάσταση είναι τώρα πιο δύσκολη και ότι η εταιρεία πρέπει να επικεντρωθεί στην επίτευξη κερδοφόρου αποτελέσματος μετά τη βελτίωση που εμφάνισε το τελικό της αποτέλεσμα το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία έχει ήδη αποχωρήσει το τελευταίο έτος από τις αγορές της Ολλανδίας και της Αυστραλίας, όπου είχε αγωνιστεί να γίνει ηγέτης της αγοράς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 7 =