αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το φορολογικό σύστημα που φέραμε είναι δικαιότερο» λέει ο Σταθάκης

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το φορολογικό σύστημα που φέραμε είναι δικαιότερο» λέει ο Σταθάκης

Την άποψη ότι το 2017 θα είναι χρονιά που θα πρυτανεύσει η ιδέα της ισχυρής ανάκαμψης της οικονομίας με ισχυρά δεδομένα της κοινωνικής δικαιοσύνης, διατύπωσε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της πόλης, έκανε απολογισμό της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση και περιέγραψε παράλληλα το πλαίσιο για τα επόμενα χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους, “η κυβέρνηση έχει οδηγήσει την οικονομία σε σταθεροποίηση, βρισκόμαστε σε φάση ανάκαμψης της οικονομίας και με το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης ανοίγει η προοπτική το 2017 να είναι μια χρονιά που θα πρυτανεύσει η ιδέα της ισχυρής ανάκαμψης της οικονομίας με ισχυρά δεδομένα της κοινωνικής δικαιοσύνης, κάτι το οποίο αποτελεί συστατικό στοιχείο της στρατηγικής μας”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη με αύξηση της φορολογίας, ο κ. Σταθάκης είπε πως το θέμα των έμμεσων φόρων έχει τεθεί διαζευκτικά και σημείωσε: “Επιλέξαμε μια οριακή αύξηση ορισμένων κατηγοριών έμμεσων φόρων έναντι της αύξησης των έμμεσων φόρων σε βασικά αγαθά που είναι το νερό και το ρεύμα. Υπό αυτούς τους όρους νομίζω ότι η άλλη επιλογή θα ήταν κατά πολύ χειρότερη και από κοινωνική σκοπιά. Συνεπώς, φέραμε ένα φορολογικό σύστημα το οποίο κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι δικαιότερο, επιβαρύνει περισσότερο τα πιο ευκατάστατα στρώματα και κάναμε ορισμένες αυξήσεις σε έμμεσους φόρους που θεωρήσαμε ότι ήταν ηπιότεροι από τα διαζευκτικά διλλήματα τα οποία είχαμε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της πρώτης αξιολόγησης”.

Ο κ. Σταθάκης ερωτήθηκε και για τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου περί μείωσης του αφορολόγητου, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμβεί και αυτό αποτελεί, όπως είπε, “κόκκινη γραμμή” για την κυβέρνηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 19 =