αρχικηVIRALΚαναδική εταιρία θέλει να κατασκευάσει εναέριο τρένο στην Κρήτη

Καναδική εταιρία θέλει να κατασκευάσει εναέριο τρένο στην Κρήτη

Μια καναδική εταιρεία, η Skyway Transportation Canada LTD εκδήλωσε ενδιαφέρον για να κατασκευάσει ένα εναέριο τρένο που θα ενώνει τα Χανιά με το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το Flashnews, ένας Χανιώτης της διασποράς που εργάζεται στην εταιρεία διάβασε για το όνειρο των Κρητικών να αποκτήσουν σιδηροδρομικό δίκτυο και συγκλονισμένος από τα συνεχή θανατηφόρα τροχαία στο νησί, σκέφτηκε να κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρεία προτείνει να κατασκευάσει με δικά της κεφάλαια ένα σύγχρονο εναέριο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Κρήτη. Το τρένο θα πιάνει ταχύτητες έως και 360 χλμ. την ώρα και θα καλύπτει την απόσταση από το αεροδρόμιο της Σούδας μέχρι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου σε 22 λεπτά.

Η εταιρεία προτείνει την κατασκευή των σταθμών στην είσοδο της πόλης και τη σύνδεσή τους με το κέντρο μέσω των αστικών γραμμών SkyWay ή των υφιστάμενων αστικών συγκοινωνιών.

Το σύστημα SkyWay t-Transport ελέγχεται αυτόματα από υπολογιστή και είναι εξοπλισμένο με σύστημα αποφυγής εκτροχιασμού και ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα.

Από την εταιρεία τονίζεται ακόμα ότι το δεν έχει αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δεν καταστρέφει την ατμόσφαιρα με καυσαέρια.

Όσον αφορά στο κόστος της διαδρομής, προβλέπεται να καθοριστεί ο μέσος ναύλος στην πίστα SkyWay, 15 ευρώ για ταξίδι Ηράκλειο-Χανιά, με τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα να είναι περίπου 330 εκατ.ευρώ.

Το κόστος λειτουργίας για το συγκρότημα SkyWay για τις μεταφορές και την υποδομή θα είναι περίπου 85,74 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο πρόεδρος της καναδικής εταιρείας έχει στείλει έγγραφο στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους υπουργούς.

Πηγή: star.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − nine =