αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαλώδιο οπτικών ινών συνδέει πλέον την Ιταλία με την Ελλάδα

Καλώδιο οπτικών ινών συνδέει πλέον την Ιταλία με την Ελλάδα

Λίγο περισσότερο από δύο χρόνια διήρκεσε η κατασκευή, πόντιση και προσαιγιάλωση του υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών που είναι μήκους 320 χιλιομέτρων και εκτείνεται από την Κροτόνε της Ιταλίας μέχρι την Πρέβεζα.

Την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του καλωδίου, γνωστού και ως Ionian, από την ισπανική εταιρεία Islalink σηματοδότησε η προσαιγιάλωσή του πριν από μερικές ημέρες στην παραλία Μύτικας της Πρέβεζας. Η τελευταία αυτή φάση του έργου περιλάμβανε την κατασκευή στην παραλία ενός φρεατίου, όπου κατέληξε το καλώδιο το οποίο μετέφερε εκεί ένα μικρό σκάφος από το καλωδιακό πλοίο «Teliri». Για να ευθυγραμμιστεί το καλώδιο χρησιμοποιήθηκαν σημαδούρες και αφότου πραγματοποιήθηκαν οι κατάλληλες μετρήσεις, αυτό προσαιγιαλώθηκε. Επίσης, στη βιομηχανική περιοχή Πρέβεζας, σε έκταση 2.400 τετραγωνικών μέτρων, δημιουργήθηκε ο σταθμός προσαιγιάλωσης του καλωδίου. Ποια είναι η σημασία του συγκεκριμένου καλωδίου;

«Μέσω του Ionian συμμετέχουμε στο όραμα της Ελλάδας να καταστεί κέντρο δεδομένων της Ευρώπης. Το υποβρύχιο καλώδιό μας έχει τεράστια δυναμική διότι είναι σε θέση να προσφέρει κατά 70 φορές μεγαλύτερη διεθνή χωρητικότητα σε σχέση με αυτή που διαθέτει σήμερα η χώρα. Ενισχύει και την ασφάλεια και την αξιοπιστία του διεθνούς δικτύου, προσφέροντας μία εναλλακτική όδευση σε σχέση με τις υφιστάμενες», σημειώνει στην Καθημερινή η διευθύνουσα σύμβουλος της Islalink Eσθερ Γκαρθές.

Η ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας ως κόμβου μεταφοράς δεδομένων αποτελεί προαπαιτούμενο για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επενδύσεων σε data centers.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =