αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαλλιθέα, Ζωγράφου, Παγκράτι και άλλες: Οι περιοχές στις οποίες καταγράφονται αυξήσεις τιμών στα φοιτητικά σπίτια

Καλλιθέα, Ζωγράφου, Παγκράτι και άλλες: Οι περιοχές στις οποίες καταγράφονται αυξήσεις τιμών στα φοιτητικά σπίτια

Mεγαλύτερη διαθεσιμότητα αλλά υψηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι καταγράφουν οι τιμές κατοικιών που είναι κατάλληλες για φοιτητική στέγη.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E Real Estates, oι τιμές στην Αθήνα καταγράφουν αυξητικές τάσεις στις περισσότερες φοιτητικές περιοχές. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στην Καλλιθέα, Νέο Κόσμο, Παγκράτι Ζωγράφου και Εξάρχεια. Συγκεκριμένα, το 2020 το κόστος μίσθωσης γκαρσονιέρας στον Νέο Κόσμο κυμαινόταν από 260 ευρώ έως 360ευρώ/μήνα, τη φετινή καταγράφεται αύξηση 13,3% στην κατώτατη τιμή μίσθωσης και +26% στην ανώτατη τιμή μίσθωσης, με το μηνιαίο μίσθωμα να κυμαίνεται από 300€/μήνα, έως και 490€/μήνα αν πρόκειται για πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο με οικοσυκευές διαμέρισμα. Αυξήσεις καταγράφονται και στην Καλλιθέα, με το κόστος μίσθωσης για διαμέρισμα 40τμ-50τμ να κυμαίνεται από 350 ευρώ/μήνα έως και 550ευρώ/μήνα αν πρόκειται για επιπλωμένο και πλήρως εξοπλισμένο με οικοσυκευές, όταν τη περσινή χρονιά το κόστος μίσθωσης κυμαινόταν από 330 ευρώ/μήνα έως και 400€/μήνα.

Στα περσινά “απλησίαστα” επίπεδα κυμαίνονται οι ζητούμενες τιμές ενοικίασης σε Κολωνάκι και Κουκάκι τόσο για γκαρσονιέρα, όσο και για δυάρι διαμέρισμα. Σταθερότητα των τιμών, στα επίπεδα του 2020 με μικρές διακυμάνσεις καταγράφεται στη περιοχή Μουσείο- Νεάπολη στο κέντρο της Αθήνας, στο Γουδί και στη Κυψέλη.

Στο Κολωνάκι οι τιμές παραμένουν στα περσινά επίπεδα με το κόστος για γκαρσονιέρα να κυμαίνεται από 420 ευρώ έως και 600 ευρώ ανά μήνα αν πρόκειται για πλήρως επιπλωμένη και με όλες τις οικοσυκευές. Το δυάρι στο πολυσύχναστο Κολωνάκι κυμαίνεται από 490 ευρώ έως και 750 ευρώ για πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα.   

Σύμφωνα με τον Θέμιστοκλή Μπάκα, Πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, αυξητικές τάσεις καταγράφονται στο σύνολο της χώρας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Εξαίρεση αποτελούν τα Ιωάννινα, η Χίος, η Καστοριά, ο Βόλος, η Κομοτηνή, η Τρίπολη, η Κέρκυρα και η Ρόδος, όπου καταγράφεται σταθερότητα των τιμών. 

Ανάλογη εικόνα σταθερότητας τιμών παρουσιάζουν οι κατοικίες στο Ηράκλειο της Κρήτης ενώ στα Χανιά, οι τιμές εξακολουθούν να βρίσκονται στα ύψη καθώς το 2020, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης studio ήταν στα 270€/μήνα, ενώ τη φετινή χρονιά από 280€. Αύξηση +10 % καταγράφεται στην κατώτατη και στην ανώτατη τιμή μίσθωσης διαμερίσματος από 30τμ έως 45τμ, ενώ η ζητούμενη τιμή μίσθωσης διαμερίσματος 50τμ-60τμ παραμένει στα περσινά επίπεδα με το κόστος να κυμαίνεται από 400 ευρώ έως 550 ευρώ/μήνα για πλήρως ανακαινισμένο και με το σύνολο της επίπλωσης και οικοσυσκευών διαμέρισμα.   

Στη Πάτρα όπου αποτελεί διαχρονικά φοιτητική πόλη, οι τιμές μίσθωσης για γκαρσονιέρες και δυάρια το 2019 σ σχέση με το 2018, είχαν καταγράψει μείωση της τάξεως του 20%, ενώ τόσο το 2020, όσο και τη φετινή χρονιά οι τιμές κατέγραψαν αυξητικές τάσεις. Το κόστος μίσθωσης διαμερίσματος 30τμ-40τμ στη περιοχή της Αγίας Σοφίας κυμαίνεται από 220 ευρώ έως 350 ευρώ και το δυάρι από 50τμ έως 60τμ ακόμη και 380ευρώ/μήνα. Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, στη περιοχή Ζαρουχλέικα το κόστος μίσθωσης διαμερίσματος κυμαίνεται από 220€ έως 250€, ενώ για μικρότερο διαμέρισμα από 30τμ έως 45τμ από 150€ έως 220€/μήνα. 

Στη Καλαμάτα οι τιμές για ακόμη μια χρονιά καταγράφουν αυξητικές τάσεις, ενώ τα διαθέσιμα ακίνητα – κυρίως δυάρια είναι ελάχιστα αγγίζοντας ακόμη και τα 450 ευρώ/μήνα. Το κόστος μίσθωσης γκαρσονιέρας έως 25τμ  κυμαίνεται από 230-300 ευρώ για τη φετινή χρονιά, ενώ πέρυσι το κόστος κυμαινόταν από 220€-260 ευρώ. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στο Δήμο Καλαμάτας είναι εγγεγραμμένα 660 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

Στη Κέρκυρα το κόστος ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας έχει εκτοξευτεί, το κόστος ενοικίασης studio αγγίζει ακόμη και τα 400€/μήνα για πλήρως ανακαινισμένο, επιπλωμένο και με το σύνολο των οικοσυσκευών διαμέρισμα. Η ενοικίαση γκαρσονιέρας κοστίζει από 280€ έως 430€ και το δυάρι κυμαίνεται από 330 ευρώ έως 500 ευρώ.

Σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται και στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα στα διαμερίσματα. Η αύξηση των ζητούμενων τιμών μίσθωσης στις top φοιτητικές περιοχές βάση των διαθέσιμων ακινήτων κυμαίνεται από 6% έως και 25% για διαμερίσματα πλήρως ανακαινισμένα, επιπλωμένα και με το σύνολο των οικοσκευών.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =