αρχικηVIRALΚαλαμίτσι: To Ελληνικό παραθαλάσσιο χωριό για το οποίο μιλούν οι Financial Times

Καλαμίτσι: To Ελληνικό παραθαλάσσιο χωριό για το οποίο μιλούν οι Financial Times

Χρώμα… ελληνικό έχει το νέο άρθρο των Financial Times. Σε αυτό, μιλούν για το χωριό Καλαμίτσι, κοντά στην Καρδαμύλη. Παίρνοντας αφορμή από την ενοικίαση της βίλας του κορυφαίου Αγγλου ταδιξιωτικού συγγραφέα Patrick Leigh Fermor, που βρίσκεται στην περιοχή.

«Στην Ελλάδα καταγράφηκαν σχετικά λίγα κρούσματα του Covid-19, με 166 θανάτους συνολικά. Στις 20 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, με τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ να επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά από την 1η Ιουνίου. Όλοι οι άλλοι τύποι καταλυμάτων, θα μπορέσουν να ξανανοίξουν από τις 15 Ιουνίου. Στην Ελλάδα, μειώθηκε ο ΦΠΑ στις πτήσεις, στα εισιτήρια λεωφορείων και τρένων, ώστε να τονωθεί ο τουρισμός. Οι πτήσεις θα επαναληφθούν από τις 15 Ιουνίου από ορισμένες χώρες της ΕΕ, ενώ οι πτήσεις από χώρες μη μέλη της ΕΕ, ξεκινούν από την 1η Ιουλίου. Οι επισκέπτες δεν θα αυτοπεριορίζονται σε καραντίνα και κατά την άφιξη, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι (τεστ) αλλά όχι καθολική δειγματοληψία για τον Covid-19» σημειώνει το άρθρο, σχετικά με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ελλάδα.

Στο άρθρο γίνεται και εκτενής αναφορά στο σπίτι του συγγραφέα. «Η περισσότερη πέτρα μεταφέρθηκε από τους πρόποδες του Ταϋγετου και μάλιστα με μουλάρια. Κάποια μεγάλα κομμάτια μπήκαν στη θέση τους από τον ίδιο τον Λι Φέρμορ και την ομάδα των ντόπιων κτιστών» αναφέρει το δημοσίευμα, σχετικά με το σπίτι του Αγγλου συγγραφέα.

Όταν οι Φέρμορ έφτασαν στην Καρδαμύλη την δεκαετία του 1960, είχαν πολύ λίγους γείτονες, ενώ το μικρό εκκλησάκι κοντά στο σπίτι τους, που ήταν αφιερωμένο στους αρχάγγελους Γαβριήλ και Μιχαήλ, ήταν σχεδόν δικό τους, γράφει η δημοσιογράφος.

Τώρα, ο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς τόπος έχει γίνει δημοφιλής για δεκάδες ξένους αλλά και Έλληνες τουρίστες, ειδικά για όσους έχουν αδυναμία στις ήρεμες διακοπές και την πεζοπορία.

Μετά από μία σχολαστική και επίπονη ανακαίνιση, αναφέρει το άρθρο, το σπίτι θα δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του την 1η Ιουλίου, υπογραμμίζοντας τις λεπτομέρειες της ενοικίασης του: το σπίτι μπορεί να «κλειστεί» στο σύνολο του, φιλοξενώντας μέχρι δέκα άτομα, ή σε τρία διαφορετικά μέρη, το κυρίως σπίτι, για έξι, και τον ξενώνα και το «παραδοσιακό σπίτι», για δύο επισκέπτες έκαστο.

Painstakingly renovated, the house will welcome its first paying guests on July 1
https://www.ft.com/__origami/service/image/v2/images/raw/http%3A%2F%2Fcom.ft.imagepublish.upp-prod-eu.s3.amazonaws.com%2Fed4e744a-9b87-11ea-871b-edeb99a20c6e?fit=scale-down&source=next&width=700
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 6 =