αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαι ξαφνικά, η Paypal αποχωρεί από το κρυπτονόμισμα του Facebook

Και ξαφνικά, η Paypal αποχωρεί από το κρυπτονόμισμα του Facebook

Τον περασμένο Ιούνιο η Facebook ανακοίνωσε τα σχέδια της για τη δημιουργία του δικού της κρυπτονομίσματος με ονομασία Libra, τον έλεγχο του οποίου θα έχει η Libra Association, ένας μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα της Γενεύη, στον οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι MasterCard, Visa, PayPal, Spotify, eBay, Lyft, Vodafone Group, Uber και φυσικά η Facebook.

Από τα παραπάνω βαρβάτα ονόματα συνεργατών αφαιρέστε πλέον την PayPal, καθώς η τελευταία αποχώρησε από τον οργανισμό χωρίς να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν απόφαση. Η μόνη επίσημη δήλωση που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι αυτή που δόθηκε στην ιστοσελίδα The Verge:

Παραμένουμε υποστηρικτές της ιδέας για το Libra και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους συνεργασίας για το μέλλον. Η Facebook αποτελούσε ανέκαθεν έναν σοβαρό και αξιόλογο στρατηγικό συνεργάτη για την PayPal και θα συνεχίσει να είναι σε πολλά μέτωπα

Η PayPal τονίζει ότι αφήνει τη Libra Association για να δώσει περισσότερο βάρος στα υπάρχοντα προϊόντα και υπηρεσίες της, με σκοπό να εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τις μη-προνομιούχες κοινωνικές ομάδες.

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει μια αναφορά της Financial Times που υπαινίσσεται πως η Paypal επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί από το Libra για μερικούς σοβαρούς λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τον έντονο σκεπτικισμό με τον οποίο υποδέχτηκαν το κρυπτονόμισμα οι διάφορες ρυθμιστικές αρχές και ο δεύτερος για το γεγονός ότι η Facebook δεν φαίνεται να προσπαθεί ιδιαίτερα για να υπερασπιστεί την ιδέα της.

Προφανώς, η αποχώρηση της PayPal από τη Libra Association αποτελεί πλήγμα για το πρεστίζ του εγχειρήματος, αλλά δεν χωρά αμφιβολία που εξακολουθούν να το υποστηρίζουν πολύ “βαριά” χαρτιά, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στις εταιρείες που αναφέραμε στην εισαγωγή.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το LIbra θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία μέσα στο πρώτο μισό του 2020.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =