αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚαι η Intel πατά… γκάζι για τα δικά της οχήματα χωρίς οδηγό

Και η Intel πατά… γκάζι για τα δικά της οχήματα χωρίς οδηγό

Η Intel επιδιώκει να βάλει σύντομα τα αυτόνομα οχήματα στους δρόμους, μέσα από τη δημιουργία μίας ομάδας που θα βοηθήσει στην εξέλιξή τους.

Το Automated Driving Group της Intel έχει ως σκοπό του να φέρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους δρόμους τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα. Επικεφαλής της ομάδας Automated Driving Group είναι ο Doug Davis, ο οποίος παλαιότερα ήταν ο επικεφαλής της ομάδας Internet of Things της Intel. H ομάδα της Intel θα συνεργαστεί με τις εταιρείες Mobileye και Delphi σε μια προσπάθεια να γίνουν πιο προσιτά στο κοινό τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα, όπως λέει το τεχνολογικό site Pestaola.gr.

Εννοείται ότι η Intel θα δώσει στους κατασκευαστές το απαραίτητο Hardware προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν σωστά τα συστήματα αυτόνομης κίνησης των οχημάτων τους, ενώ η Intel δεν θα μείνει μόνο στο πεδίο των επεξεργαστών, αλλά θα αναπτύξει και τους κατάλληλους αισθητήρες, μαζί με τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας, ασφάλειας και machine learning που θα χρησιμοποιούν τα έξυπνα οχήματα του κοντινού μας μέλλοντος.

Τον Ιανουάριο αναμένεται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, ένα δοκιμαστικό όχημα, το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία αυτόνομης κίνησης, με επεξεργαστές Intel Core i7, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν αρχικά, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν άλλα chips, νεότερης γενιάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 1 =