αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαινοτομία made in… Κρήτη: Όλα όσα έγιναν στο έβδομο Open Coffee Heraklion

Καινοτομία made in… Κρήτη: Όλα όσα έγιναν στο έβδομο Open Coffee Heraklion

Η επιχειρηματική κοινότητα του Ηρακλείου, συναντήθηκε στο καθιερωμένο ραντεβού της και έζησε ακόμη μια Open Coffee εμπειρία με δυναμικές παρουσιάσεις και παραγωγικό networking. Το 7ο Open Coffee Heraklion πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Τρεις κρητικές επιχειρήσεις μας μίλησαν για την εξέλιξή τους, τα εμπόδια και τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργήσει. Παράλληλα, εστίασαν στην καινοτομία που προσφέρουν με τα προϊόντα τους, αλλά και στις διάφορες μορφές καινοτομίας που έχουν αξιοποιήσει για να φτάσουν στο παρόν στάδιο ανάπτυξης τους.

Οι ομιλητές ήταν οι εξής:

  • Team of Σόλο Beer (gr)
    O Kjetil, o Νικόλας και ο Κωστής, Founder & Head Brewer, General Manager και Marketing Communication Manager αντίστοιχα, μίλησαν για το “φαινόμενο” Σόλο. Με έννοιες όπως ζυθοποίηση, αρώματα, ωρίμανση, εμφιάλωση και διανομή, μας μίλησαν για το καινοτόμο και συνεργατικό πνεύμα τους. Την κινητήρια δύναμη της στρατηγικής τους και το απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη της μικροζυθοποιίας, το δυνατό branding, τις 35 διαφορετικές ετικέτες μπύρας, τους στόχους και το όραμα τους, να ενισχύσουν την κουλτούρα της μπύρας και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της κοινότητας των ζυθόφιλων στην Ελλάδα.
  • Βαγγέλης Γράσσος, Founder & CEO | Pelatologio (pelatologio.gr)
    Ο Βαγγέλης μίλησε για το Pelatologio, μια καινοτόμα εφαρμογή η οποία καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. Ανέλυσε τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει στην αγορά και τον τρόπο χρήσης της. Μας εξήγησε πως η ιδέα προέκυψε από τη δική τους ανάγκη οργάνωσης και παρακολούθησης των παραστατικών που διαχειρίζονταν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Έμφαση έδωσε στην ανάγκη να ακούς τους πελάτες σου και το συνέδεσε με την ανάπτυξη της καινοτομίας, αλλά και των νέων χαρακτηριστικών που αποδίδουν στην εφαρμογή και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για το προϊόν.
  • Χαράλαμπος Κιαγιάς, Founder | Escargot de Crete
    (escargotdecrete.com)
    O Χαράλαμπος μας μίλησε για την Escargot de Crete, την πρώτη πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία εκτροφής σαλιγκαριών και παραγωγής προϊόντων τους στην Ελλάδα, με υψηλή τεχνογνωσία και πολλές παγκόσμιες καινοτομίες. Μας παρουσίασε τον ιδιαίτερο τρόπο που τα σαλιγκάρια προφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, καθώς και εναλλακτικούς τρόπους κατανάλωσης τους. Τέλος, μας εξήγησε ότι η καινοτομία, για να εφαρμοστεί και να αποδώσει, απαιτεί χρόνο και εργαλεία τα οποία θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στους επιχειρηματίες της χώρας μας.

Οι επιχειρήσεις που μίλησαν ανέδειξαν συνολικά την αξία της καινοτομίας σήμερα, το πώς συνδυάζεται με το branding και το story telling, με την τεχνολογική ανάπτυξη αλλά και την παραγωγική διαδικασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =