αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Καθιέρωσα την 7ωρη εργασία στην εταιρία μου. Και να τα 3 συμπεράσματα που έβγαλα»: Μιλά μια CEO που έκανε το πείραμα

«Καθιέρωσα την 7ωρη εργασία στην εταιρία μου. Και να τα 3 συμπεράσματα που έβγαλα»: Μιλά μια CEO που έκανε το πείραμα

Μπορεί στην Ελλάδα να βλέπουμε ημερήσια εργασία που υπερβαίνει τις 8 ώρες (και συχνά δεν πληρώνονται οι υπερωρίες). Τι θα γινόταν όμως άραγε, αν ξαφνικά άρχιζες να δουλεύεις 7 ώρες την ημέρα; Άρα 35 ώρες την εβδομάδα. Μπορεί αυτό να ακούγεται ως ένα τρελό σενάριο για κάποιους, όμως μια CEO το έκανε πραγματικότητα. Πρόκειται για την J.T. O’Donnell, ιδρύτρια και CEO της αμερικανικής εταιρίας, WorkItDaily.com.

«Πριν από δεκαέξι μήνες, ανακοίνωσα στο προσωπικό μου ότι επρόκειτο να ξεκινήσουμε μια δοκιμαστική περίοδο 35 ωρών εργασίας την εβδομάδα. Για 90 ημέρες. Για να δούμε αν θα απέδιδαν οι επτά ώρες την ημέρα (χωρίς μείωση της αμοιβής), και αν θα έχουμε θετικά αποτελέσματα», σημειώνει η ίδια στο inc.com. Αν τελικά η 7ωρη εργασία δεν απέδιδε, θα επέστρεφαν όλοι στην 8ωρη- κάτι στο οποίο συμφώνησαν.

«Μέχρι σήμερα, είμαστε ακόμα στο πρόγραμμα των 35 ωρών ανά εβδομάδα» τονίζει.

Και πως αλλιώς. Αφού τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. «Από την εφαρμογή της μικρότερης εβδομάδας εργασίας, η εταιρεία μας έκανε ρεκόρ δύο ετών στις πωλήσεις, και συνεχίζει με αυξητικό ρυθμό», λέει η CEO. Ενώ όλοι έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ταυτόχρονα είναι και πιο παραγωγικοί. Μάλιστα, η J.T. O’Donnell παραθέτει τα 3 βασικά συμπεράσματα που έβγαλε. Και έγινε καλύτερη CEO.

1# Καθορισμός ρόλων: Οι ώρες εργασίας ήταν λιγότερες. Άρα όλοι έπρεπε να είναι πολύ συγκεντρωμένοι στον ρόλο τους. Δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο, ούτε χρόνος για να μπουν… σε χωράφια άλλων. Έτσι οι ρόλοι ήταν πιο ξεκάθαροι από ποτέ. Όλοι εστίαζαν στο δικό τους κομμάτι, βάζοντας τις σωστές προτεραιότητες.

2# Μόνο οι καλές ιδέες: Μέσα σε όλο αυτό, δεν υπήρχε χρόνος για να εφαρμοστούν όλες οι νέες ιδέες. Αυτό ήταν -κυρίως- καλό. Διότι π.χ. από τις 10 ιδέες που έπεφταν στο τραπέζι κάθε εβδομάδα, εφαρμόζονταν μόνο οι 3 καλύτερες. Κάτι που έφερε καλά αποτελέσματα. Οι άλλες προτάσεις έμπαιναν σε «αναμονή» και επανεξετάζονταν στο τέλος του μήνα.

3# Δεν ζητούσαν χάρες από άλλους: Συνήθως, μεταξύ συναδέλφων σε ένα γραφείο, γίνονται πολλές ερωτήσεις. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Όμως αρκετές φορές γίνεται… σε υπερβολικό βαθμό. Αντίθετα, στο 7ωρο πρόγραμμα τα περιθώρια ήταν πιο στενά, και όλοι ήταν εστιασμένοι στην δουλειά τους, χωρίς να «ενοχλούν» τους άλλους με περιτές ερωτήσεις. Τελικά η παραγωγικότητα αυξήθηκε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − four =