αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαθαρά κέρδη 87 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς

Καθαρά κέρδη 87 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς

Σε 146 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, σε επαναλαμβανόμενη βάση, το εννεάμηνο του 2019. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 87 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 304 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, αναφέρει ότι για ακόμα ένα τρίμηνο, η τράπεζα παρουσιάζει σημαντική βελτίωση σε όλες της τις προτεραιότητες, με αποτέλεσμα λόγω των αποφασιστικών ενεργειών των στελεχών της, να πετυχαίνει κέρδη κατά τα τελευταία πέντε συνεχόμενα τρίμηνα.

«Τα κέρδη προ φόρων σε επαναλαμβανόμενη βάση ανήλθαν σε 146 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2019, σε σύγκριση με 98 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2018. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 87 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημίες την ίδια περίοδο πέρυσι. Το αποτέλεσμα αυτό αποδίδεται στην ικανοποιητική παραγωγή επαναλαμβανόμενων βασικών εσόδων, ενώ η έμφαση στη λειτουργική αποτελεσματικότητα συνεχίζει να αποδίδει καρπούς. Τόσο τα καθαρά έσοδα από τόκους, όσο και τα επαναλαμβανόμενα καθαρά έσοδα από προμήθειες, ήταν αυξημένα κατά 2% και 6% αντίστοιχα, έναντι της ίδιας περιόδου πέρυσι. Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 6% σε επαναλαμβανόμενη βάση. Καθώς το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε βελτιώνεται, έχουμε ισχυρή την πεποίθηση ότι οι οικονομικές μας επιδόσεις θα ενισχύονται περαιτέρω», αναφέρει ο κ. Μεγάλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαλύψεις Financial Times: Η Τράπεζα Πειραιώς ερευνάται για παραβίαση των capital controls

Τράπεζα Πειραιώς προς τους «300»: Εθελούσια έξοδος ή θα καλύψετε κενές θέσεις όπου υπάρχουν

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =