αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚίνηση- έκπληξη από το Youtube: Σταματά να πληρώνει όσους δημιουργούς έχουν κάτω από 10.000 views

Κίνηση- έκπληξη από το Youtube: Σταματά να πληρώνει όσους δημιουργούς έχουν κάτω από 10.000 views

Πριν από περίπου 5 χρόνια, το Youtube έκανε ένα άνοιγμα συνεργασιών προς όλους. Πρακτικά, ο καθένας μπορούσε να φτιάξει ένα account στη διάσημη πλατφόρμα, να ξεκινήσει να ανεβάζει βίντεο και άμεσα να βγάζει σιγά-σιγά χρήματα. Αυτό το μοντέλο, οδήγησε το Youtube στην κορυφή. Έγινε η μεγαλύτερη πλατφόρμα με βίντεο, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δημιούργησε όμως και αρκετά προβλήματα. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το αμερικανικό The Verge, πολλοί άνθρωποι δημιουργούσαν λογαριασμούς, και ανέβαζαν περιεχόμενο που άνηκε σε άλλους δημιουργούς ή εταιρίες. Με στόχο φυσικά τα πολλά κλικς- άρα και τα έσοδα.

Τώρα, το Youtube ανακοινώνει αιφνιδιαστικά ότι αλλάζει το πλάνο του. Στο εξής, ένας δημιουργός δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις διαφημίσεις (άρα δεν θα πληρώνεται), μέχρι να φτάσει τα 10.000 views στο κανάλι του. Αυτό το όριο, θα δώσει τη δυνατότητα στα στελέχη της πλατφόρμας να «τσεκάρουν» αν ένα νέο κανάλι ακολουθεί τους προβλεπόμενους κανόνες και άρα μπορεί να εισέλθει και στην διαδικασία των εσόδων. Από την άλλη, δεν είναι ένα πολύ υψηλό όριο, που πιθανόν να αποθάρρυνε τους νέους δημιουργούς από το να μπουν στον κόσμο του Youtube.

Η κίνηση αυτή βέβαια, δεν έρχεται τυχαία. Αφού το Youtube, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να γίνει όλο και πιο «τηλεοπτικό» όσο περνά ο καιρός. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει οι δημιουργοί βίντεο να εφαρμόζουν τους κανόνες που ορίζει η πλατφόρμα. Μένει να δούμε βέβαια στην πράξη, το πόσο εύκολο είναι να βάλεις… σε καλούπια τους νεαρούς Youtubers.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + two =