αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚάτω από το 1,50 ευρώ οδεύει η τιμή της αμόλυβδης

Κάτω από το 1,50 ευρώ οδεύει η τιμή της αμόλυβδης

Ρίχνουν αυτήν την εβδομάδα τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης κατά περίπου 6 λεπτά το λίτρο διυλιστήρια και εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, με αποτέλεσμα κατά μέσο όρο να διαμορφώνεται μέχρι την Παρασκευή στα επίπεδα του 1,50 ευρώ το λίτρο.

Αυτό αναφέρουν στελέχη των δύο προαναφερόμενων κλάδων, φανερώνοντας όμως με δηλώσεις τους στο Euro2day.gr, και την ανησυχία τους για την πορεία της ζήτησης εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ειδικότερα και όπως δηλώνει στο Euro2day.gr, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας Γιάννης Αληγιζάκης «οι τιμές των ελληνικών διυλιστηρίων αναμένεται να υποχωρήσουν μέχρι την Παρασκευή κατά περίπου 8% ή γύρω στα έξι λεπτά το λίτρο. Ήδη χθες εταιρίες εμπορίας μετακύλισαν στα πρατήρια μειώσεις της τάξης των 2 λεπτών το λίτρο στη βενζίνη». Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «η βενζίνη έχει ήδη μειωθεί κατά 8% από τις 7 Ιανουαρίου, όταν άρχιζε να εξαπλώνεται για τα καλά ο κορωνοϊός, έως και την περασμένη Πέμπτη 5 Μαρτίου».

Αλλά και κύκλοι των ελληνικών διυλιστηρίων μιλώντας στο Euro2day.gr σημειώνουν πως «οι τιμές Platts για την Ανατολική Μεσόγειο έπεσαν στα 375 δολάρια από 490 δολάρια τον τόνο που ήταν την περασμένη Πέμπτη, λόγω της σύγκρουσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία». Ωστόσο προσθέτουν ότι χθες το Μπρεντ μετά τη βουτιά της περασμένης Δευτέρας χθες ανέβηκε κατά 8%. Κάτι που ενδεχομένως να φρενάρει μελλοντικά το ρυθμό των μειώσεων. Τα διυλιστήρια επίσης έριξαν τις τιμές της αμόλυβδης 95 οκτανίων από τα 394,4 ευρώ στις 5 Μαρτίου στα 366,8 ευρώ ανά κυβικό.

Σημειώνεται, ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης κι Επενδύσεων (Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων) στις 9 Μαρτίου η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ήταν στα 1,562 ευρώ το λίτρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =