αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάπου στα ’80s o Steve Jobs είχε εξηγήσει μέσα σε λίγες φράσεις, τι πρέπει να κάνει ένας σπουδαίος leader με τους εργαζομένους του

Κάπου στα ’80s o Steve Jobs είχε εξηγήσει μέσα σε λίγες φράσεις, τι πρέπει να κάνει ένας σπουδαίος leader με τους εργαζομένους του

Είναι ίσως η καλύτερη στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία για να γίνεις επιχειρηματίας. Οι ευκαιρίες μπορούν να υπάρξουν παντού γύρω σου (ακόμα και μέσα… στο laptop σου), οι αγορές μοιάζουν μεγαλύτερες από ποτέ, οι τρόποι προσέγγισης των καταναλωτών συνεχίζουν να αυξάνονται. Ταυτόχρονα, είναι και η δυσκολότερη περίοδος να γίνεις επιχειρηματίας. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών είναι μεγάλος, οι πελάτες ζητούν όλο και περισσότερα, και εσύ πρέπει να βρίσκεις συνεχώς νέες καινοτομίες για να αντέξεις μέσα στον χρόνο. Αν μένεις στην Ελλάδα, έχεις και το κακό οικονομικό περιβάλλον να σε δυσκολεύει.

Κάπου στις αρχές των ’80s, τότε που η Apple δεν είχε γίνει ακόμα ένας παγκόσμιος κολοσσός, ο Steve Jobs είχε περιγράψει μέσα σε μερικές φράσεις, το πως πρέπει να κινείται ένας leader. Τι ανθρώπους πρέπει να προσλαμβάνει και πως να τους διαχειρίζεται.

«Οι σπουδαιότεροι άνθρωποι είναι self-managing. Δεν χρειάζεται να τους καθοδηγείς καθόλου. Αυτό που χρειάζονται είναι ένα κοινό όραμα. Αυτό σημαίνει leadership», είχε πει ο νεαρός Steve Jobs, όπως θυμάται σε άρθρο του το Inc.com.

Παράλληλα, ο συνιδρυτής της Apple είχε τονίσει ότι ουσιαστικά leadership είναι να έχεις ένα όραμα και να είσαι σε θέση να το επικοινωνήσεις στους ανθρώπους που είναι γύρω σου. Έτσι ώστε και αυτοί να πιστέψουν στο όραμα σου και να συμπορευθούν μαζί σου. Τι πρέπει να κάνεις ως leader, πρώτα από όλα λοιπόν; Να βγεις εκεί έξω και να εντοπίσεις τα άτομα εκείνα που πιστεύουν στο όραμα σου και είναι έτοιμα να πιάσουν δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − 2 =