αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚάποτε έμπαινες μόνο με «βύσμα», τώρα… δεν πάει κανείς: Δεν βρίσκουν προσωπικό τα σούπερ μάρκετ

Κάποτε έμπαινες μόνο με «βύσμα», τώρα… δεν πάει κανείς: Δεν βρίσκουν προσωπικό τα σούπερ μάρκετ

Δυσκολεύονται να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας τα σούπερ μάρκετ. Στην Ελλάδα, όπου μέχρι και πριν από λίγα χρόνια για την πρόσληψη στο σούπερ μάρκετ χρειαζόταν ακόμη και πολιτικό μέσο, η κινητικότητα έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία τριετία.

Το Euro2day.gr παραθέτει την περίπτωση της εταιρείας METRO, συμφερόντων της οικογένειας Παντελιάδη, για την οποία υπάρχουν στοιχεία. Η κινητικότητα των εργαζομένων από 13% που ήταν το 2020 και 17,01% το 2021 έφθασε το 2022 στο 19,63%. Μόνο πέρυσι αποχώρησαν από την εταιρεία 2.236 εργαζόμενοι, -η εταιρεία προσέλαβε 2.000 άτομα-, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.147 κενές θέσεις εργασίας.

«Ψάχνουμε κόσμο και δεν βρίσκουμε» είπε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αριστοτέλης Παντελιάδης.

Ο επικεφαλής της εταιρείας METRO ανέφερε πως ο μέσος μισθός των εργαζομένων στην εταιρεία του είναι 1.100 ευρώ μικτά, οι περισσότερες θέσεις είναι πλήρους απασχόλησης -δεν υπάρχει ενδιαφέρον για 4ωρη part time εργασία- και ο εισαγωγικός μισθός, που από την 1η Αυγούστου θα είναι 820 ευρώ, είναι πάνω από τον βασικό. «Δεν λέω ότι είναι πολλά, αλλά είναι πάνω από το βασικό», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο στα τουριστικά μέρη η εταιρεία του δίνει περισσότερα χρήματα καθώς έχει να ανταγωνιστεί τους μισθούς των 1.800-2.000 ευρώ πρώτης γραμμής που προσφέρει ο τουριστικός κλάδος, ενώ διαθέτει και κάποια διαμερίσματα στη Ρόδο για τους εργαζόμενους του που μετακινούνται εκεί από την Ηπειρωτική χώρα.

Για τον κ. Παντελιάδη η έλλειψη προσωπικού έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και στην οικονομία. «Χρειάζεται συντεταγμένη πολιτική και η επόμενη Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει περισσότερα κίνητρα για την εργασία. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Θα πρέπει να φέρουμε συντεταγμένα μετανάστες από εκεί που θέλουμε» είπε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 16 =