αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚάποιος χάκαρε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX και έγινε… εκατομμυριούχος

Κάποιος χάκαρε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX και έγινε… εκατομμυριούχος

Ο άνθρωπος που χάκαρε το χρεοκοπημένο – πλέον – ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του Sam Bankman-Fried, FTX, είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους του κρυπτονομίσματος Ether στον κόσμο.

Ηλεκτρονικό “πορτοφόλι” το οποίο συνδέεται με τη συγκεκριμένη ενέργεια αντάλλαξε 49 εκατ. δολ. σε stablecoins – κυρίως σε Dai — με Ether την Τρίτη, ανέφεραν οι ειδικοί ασφαλείας της PeckShield, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η αξία των Ether που βρίσκονται στα χέρια του χάκερ αγγίζει έτσι πλέον τα $288 εκατ. – το 35ο μεγαλύτερο απόθεμα στο συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας δεδομένων Etherscan.

Η κλοπή από το FTX ήλθε ως επιστέγασμα της χαοτικής περιδίνησης της εταιρείας προς την κήρυξη χρεοκοποίας, την περασμένη εβδομάδα. Εικάζεται ότι πλέον υφίστανται τουλάχιστον 1 εκατ. “πιστωτές” της εταιρείας που αναρωτιούνται κατά πόσον θα μπορέσουν να λάβουν πίσω τα χρήματά τους από την πλατφόρμα.

Πορτοφόλια στο FTX “άδεισαν” από ψηφιακά νομίσματα αξίας άνω των 663 εκατ. δολ., με τα 477 εκατ. δολ. να έχουν κλαπεί και τα υπόλοιπα να έχουν μεταφερθεί από το FTX σε ασφαλή αποθήκευση, σύμφωνα με την ειδικό στο blockchain Elliptic.

Ο ένοχος για την κλοπή δεν έχει ταυτοποιηθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 10 =