αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιος σε αντιπαθεί χωρίς λόγο; Εδώ είναι 3+1 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Κάποιος σε αντιπαθεί χωρίς λόγο; Εδώ είναι 3+1 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Είναι εύκολο να στεναχωρηθείτε και να εκνευριστείτε όταν κάποιος δεν σας συμπαθεί χωρίς λόγο. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε – ένας συνάδελφος, ο φίλος του/της συζύγου σας ή κάποιος από τον κύκλο του καλύτερου φίλου σας. Συνήθως, ένα άτομο που σε αντιπαθεί χωρίς προφανή λόγο δεν είναι στενός φίλος. Είναι ένας γνωστός που τυγχάνει να μοιράζεται τον ίδιο κοινωνικό κύκλο μαζί σας.

Mπορείτε να δείτε τις ενδείξεις στη γλώσσα του σώματός τους, τον τρόπο που σας κοιτάζουν και τα πράγματα που λένε. Έτσι, απλά το ξέρεις. Δεν τους αρέσεις- ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις τον λόγο.

Τι μπορείς να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Εδώ είναι 4 κινήσεις.

1. Συνειδητοποιήστε ότι κάποιες προσωπικότητες συγκρούονται. Και αυτό είναι φυσιολογικό

Όλοι έχουμε τη δική μας λίστα… με συμπεριφορές και χαρακτηριστικά προσωπικότητας που δεν μας αρέσουν. Ορισμένα πράγματα σε άλλους ανθρώπους μας κάνουν να νιώθουμε ενοχλημένοι και να μην θέλουμε να συναναστραφούμε μαζί τους. Κάθε φορά που συναντάμε ένα άτομο που έχει ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά, σχηματίζουμε αμέσως μια αρνητική εντύπωση για αυτόν. Συμβαίνει σε υποσυνείδητο επίπεδο – μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε επιφυλακτικοί μαζί του μόνο και μόνο επειδή κάνει σαρκαστικά αστεία ή μιλά πολύ για τον εαυτό του. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την κατάσταση, όταν κάποιος δεν σας συμπαθεί χωρίς λόγο. Μπορεί να έχετε μία από αυτές τις συμπεριφορές και τα χαρακτηριστικά που αυτό το άτομο δεν μπορεί να αντέξει σε άλλους.

Είναι φυσιολογικό. Δεν ταιριάζουν όλοι με όλους. Επομένως, καλύτερα να συμφιλιωθείτε με αυτό το γεγονός και να σταματήσετε να ανησυχείτε.

2. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το άτομο μπορεί να έχει δικά του προβλήματα

Μερικοί άνθρωποι προβάλλουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα σε άλλους. Μπορεί να περνούν δύσκολες στιγμές στη ζωή τους ή να υποφέρουν από ένα προβλήματα ψυχικής υγείας, επομένως μπορεί να μπερδέψετε τη συμπεριφορά τους ως ένδειξη αντιπάθειας, ενώ δεν έχει καμία σχέση με εσάς. Μπορεί να υπάρχουν τόσες πολλές περιπτώσεις που οι άνθρωποι έχουν προσωπικά ζητήματα που επηρεάζουν τους γύρω τους. Γι’ αυτό η καλύτερη στρατηγική είναι να μην το παίρνετε προσωπικά.

3. Μην κλιμακώνετε την κατάσταση

Μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνετε μια παρατήρηση ή να κάνετε μια προκλητική ερώτηση όταν μιλάτε σε κάποιον που δεν σας συμπαθεί. Είστε εκνευρισμένοι με τη στάση τους, οπότε θέλετε να… ανταποδώσετε. Αλλά είναι καλύτερα να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό. Γιατί να κάνεις φασαρία από το τίποτα μόνο και μόνο για να φέρεις περισσότερη αντιπαράθεση στη ζωή σου; Δεν είναι αρκετά περίπλοκη η ζωή χωρίς άσκοπες διαφωνίες με τυχαίους ανθρώπους; Οκ, μπορείτε να απαντήσετε με μια σαρκαστική παρατήρηση όταν κάποιος σας κάνει μια ακατάλληλη ερώτηση. Φροντίστε όμως να μην καταλήξετε σε προσβολές, γιατί αυτό θα κλιμακώσει την κατάσταση και θα φέρει σύγκρουση. Μην αφήνετε κάποιον που δεν σας ενδιαφέρει να σας κάνει να χάσετε την ψυχραιμία σας. Δεν αξίζει.

4. Αγνόησε τους

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε τους πάντες να αλλάξουν γνώμη για εσάς; Δεν είναι καλή ιδέα. Αν κάποιος σε αντιπαθεί, έχει ήδη σχηματίσει άποψη για κάποιο λόγο. Έτσι, το να προσπαθείς να τον κάνεις να σε συμπαθήσει, είναι λίγο- πολύ χάσιμο χρόνου. Γενικά, είναι καλύτερο να μην δίνετε μεγάλη σημασία στις απόψεις των άλλων για εσάς. Θα σας σώσει από περιττή ένταση και απογοήτευση. Επομένως, το να αγνοούμε τέτοιους ανθρώπους είναι μια πολύ πιο σοφή απόφαση. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε σε μια μάζωξη, μπορείτε να επιλέξετε να μην μιλήσετε καθόλου με το Χ άτομο. Μπορεί και οι δύο να συμμετέχετε σε ομαδικές συζητήσεις, αλλά κανείς δεν σας υποχρεώνει να τους απευθύνετε τον λόγο ή να κάνετε συζήτησση ένας προς έναν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Halo Effect: Η ψυχολογική μέθοδος με την οποία κάποιοι άνθρωποι κρύβουν τις κακές προθέσεις τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 12 =