αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι… πρέπει να βγάλουν τις άδειες: Όταν Ελληνικά sites, εν μέσω καλοκαιριού, ζητούν «πρακτικάριους». Και φυσικά αμισθί

Κάποιοι… πρέπει να βγάλουν τις άδειες: Όταν Ελληνικά sites, εν μέσω καλοκαιριού, ζητούν «πρακτικάριους». Και φυσικά αμισθί

Ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, ένα ιδιαίτερο φαινόμενο εξελίσσεται στα social media. Δεν είναι λίγες οι αναρτήσεις από διάφορα ελληνικά ενημερωτικά sites, κάθε είδους, τα οποία ζητούν «πρακτικάριους». Χωρίς βέβαια να πληρώνουν ούτε τα μεταφορικά του εκάστοτε ασκούμενου που θα αποφασίσει να πάει εκεί.

Φυσικά, μπορεί αν δίνουν… άλλες παροχές, όπως προσκλήσεις για events, βιβλία ή γκάτζετ. Το πλάνο που βρίσκεται συνήθως πίσω από τέτοιες «αγγελίες», μπορεί κάποιος να το μαντέψει εύκολα: Το καλοκαίρι είναι περίοδος αδειών. Έτσι, αφού οι κανονικοί συντάκτες, έστω και εναλλάξ, θα πρέπει να φύγουν για να κάνουν τις διακοπές τους, κάποιοι θα πρέπει να μείνουν πίσω έτσι ώστε να υπάρχει μια σχετικά ομαλή ροή ειδήσεων.

Κάπου εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι οι «πρακτικάριοι» οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτές τις θέσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να μην πληρωθούν, αλλά… να πάρουν «εμπειρία που δεν μπορούν να βρουν αλλού».

Παρακάτω, ακολουθούν 3 χαρακτηριστικά παραδείγματα που εντόπισε το It’s Possible. «Αγγελίες» που είναι ενεργές αυτή την περίοδο. Στην πρώτη περίπτωση (έγινε social post και άρθρο) η περιγραφή μιλά για ασκούμενους που θα λάβουν διάφορα «ανταλλάγματα»- δεν αναφέρεται κάτι για χρηματική αμοιβή. Στην δεύτερη περίπτωση (έγινε social post και άρθρο) γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για εθελοντική εργασία. Μάλιστα το εν λόγω site έγραψε κάτω από τη σχετική ανάρτηση στο FB, ότι μπορεί να έχει διαφημίσεις, όμως αυτές αρκούν μόνο για να συντηρηθεί το site, και όχι για να πληρώσει εργαζομένους. Εδώ μπαίνουν βέβαια τα ερωτήματα, του πόσο κοστίζει να συντηρήσεις ένα site ανά έτος (μπορεί να μιλάμε για ελάχιστο κόστος) και πόσα έσοδα υπάρχουν από τις διαφημίσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Στην τρίτη περίπτωση (έγινε μόνο social ανάρτηση) δεν αναγράφονται περισσότερες πληροφορίες ούτε τις αρμοδιότητες της θέσης, αλλά ούτε και για οικονομικές απολαβές. Οι πληροφορίες του It’s Possible ωστόσο, λένε ότι ούτε στο συγκεκριμένο site πληρώνονται οι συντάκτες που μπαίνουν στην ομάδα.

Το σχετικό link εδώ.

 

Το σχετικό link εδώ.

 

Αν ενδιαφέρεσαι να ενταχθείς στην συντακτική ομάδα του ringsofpain, στείλε inbox. #Ropportunity

Posted by Ringsofpain.gr on Mittwoch, 12. Juli 2017

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 11 =