αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι δεν νευριάζουν ποτέ- Εδώ είναι 6 κινήσεις που τους βοηθούν να το πετύχουν

Κάποιοι άνθρωποι δεν νευριάζουν ποτέ- Εδώ είναι 6 κινήσεις που τους βοηθούν να το πετύχουν

Υπάρχουν άνθρωποι που μας προκαλούν δέος… με το πόσο ήρεμοι και συγκρατημένοι δείχνουν να είναι πάντα.

Και δεν μπορείς παρά να αναρωτιέσαι πώς μπορούν ποτέ να είναι τόσο υπομονετικοί.

Τώρα θα δούμε 6 συνήθειες ανθρώπων που δεν φαίνεται να θυμώνουν ποτέ- και γιατί τους βοηθούν να είναι έτσι.

1) Υπενθυμίζουν πάντα στον εαυτό τους τη «μεγάλη εικόνα»

Μπορεί να φαίνονται σαν να μην θυμώνουν ποτέ. Αλλά στην πραγματικότητα το κάνουν — απλώς ξέρουν πώς να το ελέγχουν.

Και ένας από τους λόγους για τους οποίους έχουν τόσο καλό έλεγχο στου εαυτού τους είναι ότι υπενθυμίζουν συνεχώς στον εαυτό τους τη μεγαλύτερη εικόνα.

Σίγουρα, μπορεί να θυμώσουν αν κάποιος έκανε κάτι που τους πείραξε, αλλά θα επηρεάσει πραγματικά τη ζωή τους σε μεγάλο βαθμό; Αν όχι, μάλλον σε λίγες ώρες θα ξεχάσουν το περιστατικό.

2) Κοιμούνται σωστά

Δεν είναι μυστικό ότι η διάθεσή μας συνδέεται άμεσα με τη φυσική μας κατάσταση. Στην πραγματικότητα, έχουν υπάρξει μελέτες που δείχνουν ότι ένας κακός ύπνος τη νύχτα μπορεί να προκαλέσει άγχος και και νευρικότητα.

Ο διακοπτόμενος ύπνος μπορεί εύκολα να καταστρέψει τη διάθεσή σας για μερικές μέρες και είναι ακόμα χειρότερο όταν αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά.

Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αν κάποιος φαίνεται να έχει σχεδόν… υπερφυσικά επίπεδα υπομονής, πιθανότατα έχει ένα καλό πρόγραμμα ύπνου και έναν άνετο χώρο για ύπνο.

Ο καλός ύπνος από μόνος του δεν δίνει απαραίτητα υπομονή σε κάποιον, αλλά τον εμποδίζει να είναι άσκοπα γκρινιάρης.

3) Διώχνουν τους στρεσογόνους παράγοντες από τη ζωή τους

Ζούμε σε έναν πολύ, πολύ αγχωτικό κόσμο.

Μερικές φορές, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον θορυβώδη γείτονα. Και μετά υπάρχει μόνο ένας τοξικός φίλος που συνεχίζει να προσπαθεί να μας εμπλέξει σε κακόβουλα κουτσομπολιά.

Δείτε και τα social media. Από τη στιγμή που συνδέεστε βομβαρδίζεστε από ατελείωτη κατήφεια και καταστροφή.

Η λύση σε όλα αυτά είναι να κόψετε όλους αυτούς τους στρεσογόνους παράγοντες. ‘Η έστω να περιορίσετε την επαφή μαζί τους.

4) Η τέχνη… της απόσπασης

Μπορεί να έχουν ανθρώπους που τους λένε ότι μοιάζουν με… κλόουν με το σημερινό τους μακιγιάζ, αλλά αντί να ξεσπούν με θυμό, απλώς στρέφουν αλλού τα μάτια τους και συνεχίζουν. Απλώς… δεν δίνεις δεκάρα, και αυτό είναι. Αλλά δυστυχώς, είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να το εκτελούν πραγματικά στην καθημερινή τους ζωή.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, βασικά, το να μην δίνεις δεκάρα σημαίνει να χτίζεις την αυτοπεποίθησή σου και την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σου σε σημείο που απλά να μην ενδιαφέρονται για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Θυμήσου και το άρθρο: Το απλό ψυχολογικό τρικ για να κινείσαι με αυτοπεποίθηση σε διάφορες καταστάσεις.

5) Αντιμετωπίζουν τους άλλους με ευγένεια

Λένε «ευχαριστώ» όταν οι άνθρωποι τους κάνουν μία χάρη, προσπαθούν να είναι εκεί για ανθρώπους που έχουν ανάγκη και μετά αρνούνται να κρίνουν τους ανθρώπους για οποιονδήποτε λόγο.

Η υπομονή είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που απλώς τα βλέπουμε σε ανθρώπους που προσπαθούν να προσεγγίσουν τον κόσμο με καλοσύνη και κατανόηση.

Και αυτό γιατί όταν προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε αληθινά όλους τους γύρω μας ως ανθρώπινα όντα, με τα δικά τους συναισθήματα, τους αγώνες, τις δυνάμεις και τα ελαττώματα τους, είναι απλά πιο εύκολο για εμάς να είμαστε υπομονετικοί μαζί τους.

Μπορούμε να βάλουμε τους εαυτούς μας στη θέση τους και να σκεφτούμε… Λοιπόν, τι θα γινόταν αν περνούσαμε μια κακή μέρα και κάποιος μας έκανε κριτική;

6) Έχουν ένα χόμπι

Αυτό μπορεί να φαίνεται άσχετο, ειδικά όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν χόμπι αλλά εξακολουθούν να έχουν προβλήματα θυμού.

Αλλά το να έχουμε ένα χόμπι —ειδικά ένα χόμπι που ενθαρρύνει την υπομονή, όπως η αγγειοπλαστική, η ζωγραφική, η κηπουρική και η μαγειρική— μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει όλους να επιβραδύνουμε τις εκρήξεις μας και να σκεφτούμε τα πράγματα πιο διεξοδικά.

Ακόμη και τα σωματικά χόμπι όπως η πυγμαχία και το τζόκινγκ μπορούν να κάνουν πολλά επειδή δίνουν μια καλή διέξοδο για οποιαδήποτε εσωτερική ένταση.

Και το πιο σημαντικό από όλα, τα χόμπι μας δίνουν χαρά. Και μόνο αυτό το γεγονός μπορεί να μας βοηθήσει να κρατήσουμε τον θυμό μας υπό έλεγχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =