αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάνω στον εαυτό μου αυτή την ερώτηση 100 φορές κάθε ημέρα. Και με κάνει πιο επιτυχημένο»: Ένας businessman εξηγεί

«Κάνω στον εαυτό μου αυτή την ερώτηση 100 φορές κάθε ημέρα. Και με κάνει πιο επιτυχημένο»: Ένας businessman εξηγεί

Ο Andrew Ross Sorkin είναι δημοσιογράφος, παρουσιαστής του CNBC, παραγωγός και επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία, ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιείσαι.

«Η επιμονή μετράει περισσότερο από το ταλέντο, σίγουρα», λέει στο CNBC. «Η ακρόαση είναι μια δεξιότητα που πρέπει να εξασκηθεί επίσης. Και αν θέλετε να καταλάβετε κάποιον ή να τον πείσετε για την άποψή σας, πρέπει να πάτε στην πλευρά που είναι και να κατανοήσετε πρώτα την άποψή του», τονίζει.

Ένα άλλο από τα πράγματα που «τον βοήθησαν στην πορεία», προσθέτει, ήταν πάντα η περιέργεια.

Αλλά ο Sorkin λέει ότι πήρε το πιο σημαντικό μάθημα από την ταινία του 2015 «Bridge of Spies». Στην ταινία, ο James Donovan, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Tom Hanks, ρωτά τον Rudolf Abel, τον οποίο υποδύεται ο Mark Rylance: «Δεν ανησυχείς;»

Ο Άμπελ απαντά: «Θα βοηθούσε αυτό;»

«Σε έναν κόσμο όπου πρέπει να βάλεις προτεραιότητες και να βρεις πώς να περνάς τον χρόνο σου σκεπτόμενος πράγματα ή δουλεύοντας πάνω σε πράγματα, λέω κυριολεκτικά στον εαυτό μου κάθε μέρα, 100 φορές την ημέρα, ‘Θα βοηθούσε αυτό;’», εξηγεί ο Sorkin.

«Μερικές φορές θα βοηθούσε. Τις περισσότερες φορές θα βοηθήσει. Αλλά πολλές φορές, δεν θα βοηθήσει καθόλου», καταλήγει

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 7 =