αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάνω δύο remote δουλειές από το δωμάτιο μου και δεν το έχω πει σε κανένα εργοδότη»: Ένας 22χρονος εξηγεί πως βγάζει 144.000 δολάρια τον χρόνο

«Κάνω δύο remote δουλειές από το δωμάτιο μου και δεν το έχω πει σε κανένα εργοδότη»: Ένας 22χρονος εξηγεί πως βγάζει 144.000 δολάρια τον χρόνο

Στην εποχή μας υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βγάλεις χρήματα, ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Jason, ένας 22χρονος software engineer με βάση στις ΗΠΑ. Αποφάσισε να βρει ένα επιπλέον εισόδημα, παρόλο που είχε ήδη μια πρωινή δουλειά. Η θέση του ηταν full remote και μπορούσε να ολοκληρώσει όλη τη δουλειά του σε μόνο 10 με 15 ώρες την εβδομάδα — οπότε σκέφτηκε ότι είχε τον χρόνο να κάνει κάτι άλλο.

Τον Νοέμβριο του 2021, ξεκίνησε μία δεύτερη remote δουλειά στην ίδια ειδικότητα. Σήμερα, όπως λέει στο Business Insider, συνήθως εργάζεται 20 έως 30 ώρες την εβδομάδα συνολικά στις δύο δουλειές και έβγαλε συνολικά 144.000 δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με έγγραφα που είδε το Insider.

Και δεν έχει πει σε κανέναν εργοδότη ότι έχει δύο δουλειές. Το πραγματικό όνομα του Jason είναι γνωστό στο Insider αλλά δεν αναφέρεται δημόσια για να αποφευχθούν τυχόν επαγγελματικές επιπτώσεις.

«Ήθελα να αυξήσω το εισόδημά μου», εξηγεί. «Αισθάνθηκα ότι ο φόρτος εργασίας μου στην πρώτη μου δουλειά ήταν αρκετά χαμηλός. Και ήξερα ότι αν τελικά δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω, τότε θα μπορούσα απλά να εγκαταλείψω μια από τις δουλειές».

Ενώ μπορεί να είναι αγχωτικό μερικές φορές – όπως όταν έχει πολλές συναντήσεις ή λαμβάνει απροσδόκητη δουλειά – ο Jason είπε ότι κατά κάποιο τρόπο, η εργασιακή του επιλογή μειώνει το άγχος του.

«Είμαι πιο πρόθυμος να πω «όχι» σε tasks σε μια από τις δουλειές μου, αφού ξέρω ότι έχω μια εφεδρική δουλειά», τονίζει.

Ο Jason είπε ότι χρησιμοποιεί πέντε διαφορετικές στρατηγικές για να διαχειριστεί τις δύο δουλειές.

Πρώτον, είπε ότι προσπαθεί να «φουσκώνει» το πόσο χρόνο θα χρειαστούν τα tasks του, για να δώσει στον εαυτό του περισσότερο χρόνο για να διαχειριστεί τον φόρτο εργασίας και από τις δύο θέσεις εργασίας. «Αν ολοκληρώσω μια εργασία, θα την κρατήσω για λίγο πριν την υποβάλω για review», είπε.

Δεύτερον, είπε ότι φροντίζει να μην έχει υπερβολικές… επιδόσεις στις δουλειές του και να προσελκύει επιπλέον προσοχή και αναθέσεις. «Όποτε είναι δυνατόν, προσπαθώ να φαίνομαι… κάπως ανίκανος, ώστε οι συνάδελφοί μου να δείχνουν κατανόηση όταν αργώ να ολοκληρώσω μια εργασία και έτσι να μην μου αναθέτουν πολλές δύσκολες εργασίες», είπε.

Τρίτον, ο Jason είπε ότι αφιερώνει λιγότερο χρόνο σε κάποια δουλειά όταν μπορεί. «Υπάρχουν ορισμένα καθήκοντα που έχω, όπως η αναθεώρηση της δουλειάς άλλων ανθρώπων, έτσι μερικές φορές δεν εξετάζω εξονυχιστικά τη δουλειά τους, ώστε να έχω περισσότερο χρόνο να δουλέψω στην άλλη μου δουλειά», είπε.

Τέταρτον, είπε ότι έμαθε να απορρίπτει projects. «Όποτε μου ζητηθεί να αναλάβω περισσότερη δουλειά, μερικές φορές λέω «όχι», αν έχω ήδη δουλειά να κάνω», είπε.

Πέμπτον, είπε ότι φροντίζει οι συνάδελφοί του να γνωρίζουν πότε η ολοκλήρωση των καθηκόντων του αναστέλλεται από άλλους. «Όποτε συμβαίνει αυτό, φροντίζω να το αναφέρω στους συναδέλφους και τους διευθυντές μου, ώστε να περιμένουν ότι η εργασία θα καθυστερήσει», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =