αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάντο όπως ο Warren Buffett: 3 (απρόσμενες) τεχνικές πειθούς από τον διάσημο businessman

Κάντο όπως ο Warren Buffett: 3 (απρόσμενες) τεχνικές πειθούς από τον διάσημο businessman

Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις αμέτρητα άρθρα και να δεις πολλά βίντεο για την «τέχνη της πειθούς». Αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια που πολλοί αγνοούν. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Robert Cialdini, ένα τεράστιο κομμάτι της πειθούς, γίνεται πριν καν οι άνθρωποι ξέρουν τι πουλάτε, λέει ο ψυχολόγος στο inc.com. Με μια λέξη είναι το «pre-suasion». Το πως έχεις χτίσει δηλαδή το όνομα σου και την επαγγελματική σου ταυτότητα, έτσι ώστε ο άλλος να πιστεύει αυτά που λες, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση. ‘Η έστω να είναι θετικά προσκείμενος.

Υπάρχουν 3 (απρόσμενες) τεχνικές με τις οποίες μπορείς να το πετύχεις αυτό, και τις οποίες εφαρμόζει ο κορυφαίος επενδυτής Warren Buffett. Αν θες να συμφωνούν οι άλλοι με το μήνυμα σου, πριν καν δουν τι βρίσκεται μέσα σε αυτό.

1# Δημιούργησε ενότητα: Ο Buffett πάντα ήταν καλός σε αυτό. Παίζοντας και με το συναίσθημα. Το έδειξε στην επιστολή του το 2015 προς τους μετόχους. της Berkshire Hathaway. Ξεκίνησε το μήνυμα του λέγοντας: «Αυτό που θα έλεγα στην οικογένειά μου σήμερα εάν με ρώτησαν για το μέλλον του Berkshire…». Εξηγώντας στην συνέχεια ότι η εταιρία θα συνεχίσει στην επιτυχημένη πορεία της.

2# Παραδέξου τα λάθη: Πολλοί φοβούνται να παραδεχτούν τα λάθη τους. Με το σκεπτικό ότι κανείς δεν θα τους εμπιστευτεί, αν γνωρίζει ότι έχουν αποτύχει στο παρελθόν. Όπως εξηγεί όμως ο ψυχολόγος, μάλλον ισχύει το αντίθετο. Όταν κάποιος παραδέχεται το λάθος του, τότε δίνουμε ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο επόμενο πράγμα που θα πει ή θα κάνει. Τον εμπιστευόμαστε, γιατί βλέπουμε ότι είναι ειλικρινής.

3# Κάνε χιούμορ με τον εαυτό σου: Ο Buffett πιστεύει ότι η ανθρώπινη πλευρά κάνει την διαφορά. Για αυτό και παραδέχεται τα λάθη του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάνει και πλάκα με τον εαυτό του. Δεν είναι «ατσαλάκωτος». Κάθε χρόνο, στην ετήσια συνάντηση των μετόχων τους, ο Buffett και το δεξί του χέρι, Charlie Munger, προβάλουν ένα βίντεο που σατιρίζει τους ίδιους. Κάτι που τους κάνει να δείχνουν πιο ανθρώπινοι, και όχι αλαζονικοί ή οι «τα ξέρω όλα» τύποι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =