αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάνουμε ένα πολύ μεγάλο λάθος: Νομίζουμε ότι θα ζήσουμε για πάντα»: Μια TEDx ομιλία που θα σε κάνει να σκεφτείς διαφορετικά

«Κάνουμε ένα πολύ μεγάλο λάθος: Νομίζουμε ότι θα ζήσουμε για πάντα»: Μια TEDx ομιλία που θα σε κάνει να σκεφτείς διαφορετικά

Ο Ευθύμιος Σαββάκης είναι δημοσιογράφος. Αλλά στο TEDx Chania δεν μίλησε τόσο για δημοσιογραφία. Μίλησε για την ενασχόληση του με έναν… Οίκο Τελετών. Ναι ο ίδιος έχει αναλάβει τα social media της «Φάνης Μπαμπούλας και Υιός». Και πως μπορεί αυτό να σου αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις την ζωή; Ο Ευθύμιος Σαββάκης παρέθεσε την εμπειρία του.

Αρχικά, μίλησε για το πιο business κομμάτι. Του πως δηλαδή κατάφερε να «εισάγει» έναν Οίκο Τελετών… στην κανονική ζωή. Κάνοντας συνεργασίες και διαφημίσεις. Σίγουρα στα highlights η συνεργασία της «Φάνης Μπαμπούλας και Υιός» με γυναικεία ομάδα μπάσκετ, στο γήπεδο της οποία έγινε σύνθημα το… «Εδώ θα γίνει ο τάφος σας».

Και ενώ  ομιλία εξελίσσεται με έντονο χιούμορ, ξαφνικά ο Ευθύμιος Σαββάκης μιλά απολύτως σοβαρά, και παραθέτει τις δύο λέξεις που του είπε ο γιατρός του: «Έχεις καρκίνο».

«Ήταν η πρώτη φορά στην ζωή μου, που δεν ήξερα αν θα μπορέσω να ξανά φάω… παγωτό», λέει on stage ο Ευθύμιος Σαββάκης. Και περιγράφει την δύσκολη συνέχεια ως ασθενής πλέον.

«Σε αυτές τις στιγμές, είναι πάρα πολύ βασικό να μετριάσεις αυτό που έχεις απέναντι σου. Τα πράγματα και οι καταστάσεις, παίρνουν το μέγεθος που τους δίνουμε», τονίζει.

Το τέλος είναι ίσως το σημαντικότερο: «Κάνουμε ένα πολύ μεγάλο λάθος: Νομίζουμε ότι θα ζήσουμε για πάντα. Νομίζουμε ότι είμαστε αθάνατοι. Ξοδευόμαστε σε σχέσεις, σε έρωτες, σε ανθρώπους και σε καταστάσεις που μας στεναχωρούν. Ξοδεύουμε χρόνο για να στεναχωριόμαστε». Με την ομιλία να κλείνει με μερικά ακόμα ωραία μηνύματα, τα οποία… δεν θα σας τα αποκαλύψουμε. Δείτε το παραπάνω βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − five =