αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάνε τη διαδρομή με έναν συνάδελφο»: 5 συμβουλές για να κάνεις τη διαδρομή προς το γραφείο πιο διασκεδαστική

«Κάνε τη διαδρομή με έναν συνάδελφο»: 5 συμβουλές για να κάνεις τη διαδρομή προς το γραφείο πιο διασκεδαστική

Με όποιον τρόπο κι αν μετακινείσαι, πιθανότατα η διαδρομή μέχρι το γραφείο δεν είναι από τα αγαπημένα κομμάτια της ημέρας σου. Λίγο η κίνηση, λίγο η ορθοστασία, λίγο ο κόσμος, ανυπομονείς να φτάσεις στο γραφείο και συχνά αναθεματίζεις για την απόσταση που χωρίζει το σπίτι από τη δουλειά σου.

Σύμφωνα με έρευνα, το αυτοκίνητο είναι το μέσο που προκαλεί το περισσότερο στρες στη διαδρομή μέχρι το γραφείο, αλλά δυστυχώς είναι το πιο συνηθισμένο. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (5,2%), περπατούν (2,8%) ή μετακινούνται με το ποδήλατο (0,6%) είναι πολύ λιγότεροι.

Ωστόσο, η διαδρομή σου μέχρι το γραφείο μπορεί να γίνει πιο ευχάριστη, αν ακολουθήσεις κάποια από τις παρακάτω συμβουλές.

Κάνε τη διαδρομή με έναν συνάδελφο

Είτε μετακινείσαι με αυτοκίνητο είτε με τα Μ.Μ.Μ είτε με τα πόδια, ένας συνάδελφος “συνταξιδιώτης” είναι πάντα μία καλή επιλογή. Δεν θα καταλάβετε πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος και ταυτόχρονα θα πείτε τα νέα σας και θα μοιραστείτε κάποιες κοινές στιγμές και εκτός γραφείου.

Αντί για το αυτοκίνητο, επίλεξε ένα άλλο μέσο

Αν η απόσταση σού το επιτρέπει και έχεις φυσικά τη διάθεση, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το ποδήλατό σου για να πας στο γραφείο. Μπορεί ως ιδέα να σου φαντάζει αδύνατη, αλλά αν η απόσταση το επιτρέπει και το δοκιμάσεις θα δεις ότι η σωματική άσκηση θα βελτιώσει τη διάθεση και θα αυξήσει την ενέργειά σου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που μπορείς να περπατήσεις μέχρι το γραφείο.

Αξιοποίησε τον χρόνο σου δημιουργικά

Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που χρησιμοποιούν τα Μ.Μ.Μ, τότε έχεις την ευκαιρία να κάνεις αρκετά πράγματα κατά τη διάρκεια της μετακίνησής σου. Μπορείς να ακούσεις τη μουσική που σου αρέσει, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή ακόμα και να αποκτήσεις μία νέα δεξιότητα, όπως να μάθεις μία ξένη γλώσσα. Μπορείς να κάνεις ακόμα και διαλογισμό χρησιμοποιώντας τα ακουστικά σου και ένα application καθοδηγούμενου διαλογισμού.

Άλλαξε το πρόγραμμά σου

Μία μικρή αλλαγή στο πρόγραμμά σου μπορεί να αλλάξει σημαντικά την κίνηση που θα χρειαστεί να υποστείς στο δρόμο. Δοκίμασε διαφορετικές ώρες. Προσπάθησε να φύγεις νωρίτερα το πρωί και πιες έναν καφέ κοντά στη δουλειά σου ή διάβασε ένα βιβλίο. Είναι σίγουρα προτιμότερο από να βρίσκεσαι στην κίνηση. Μετά τη δουλειά, αν μπορείς πέρνα λίγο χρόνο με τους συναδέλφους ή βγείτε για φαγητό ή για ένα ποτό. Έτσι, θα αποφύγεις την ώρα αιχμής και θα έχεις τελειώσει ευχάριστα τη μέρα σου.

Άλλαξε τη νοοτροπία σου

Ο Jon Jachimowicz, ένας ερευνητής από το Columbia Business School, μαζί με άλλους ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη διαδρομή μέχρι το γραφείο ως ένα άσχημο κομμάτι της ημέρας, εστιάζουν την προσοχή τους εκεί. Δυστυχώς, αυτό επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία τους, καθώς η αρνητική αντίληψη για κάτι οδηγεί σε αισθήματα θλίψης, οργής και εξάντλησης. Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2008 στο Journal of Transport Geography αποκάλυψε ότι η διαδρομή μέχρι το γραφείο μπορεί να ενέχει οφέλη, αν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτήν την ώρα ως ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους. Οπότε, όλα ξεκινούν από τη νοοτροπία σου. Αν δεν είναι αυτή που σε συμφέρει, φρόντισε να την αλλάξεις όσο μπορείς προς το καλύτερο.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =