αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάνε τα πρωινά σου λιγότερο αγχωτικά κόβοντας αυτές τις 4 συνήθειες

Κάνε τα πρωινά σου λιγότερο αγχωτικά κόβοντας αυτές τις 4 συνήθειες

Η καθιέρωση μιας σταθερής πρωινής ρουτίνας μπορεί να μειώσει το άγχος μας και να μας βοηθήσει να αισθανόμαστε συγκεντρωμένοι καθώς ξεκινάμε την ημέρα. Υπάρχουν όμως τόσες πολλές συμβουλές εκεί έξω για το τι «πρέπει» να κάνουμε το πρωί: Να ξυπνάμε νωρίς (ή όχι!), να φάμε ένα καλό πρωινό, να αθλούμαστε, να διαλογιστούμε, να διαβάζουμε τις ειδήσεις, να καθαρίζουμε τα εισερχόμενά emails μας και να στρώνουμε πάντα το κρεβάτι σας. Όλα αυτά όμως μπορεί τελικά να είναι βαρίδια σε ένα ήδη αγχωτικό πρωινό. Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να εγκαταλείψουμε μερικά από αυτά;

Εδω είναι λοιπόν μερικές λύσεις. Στην παρακάτω λίστα θα δεις 4 συνήθειες που μπορείς να κόψεις για να κάνεις τα πρωινά σου λιγότερο αγχωτικά.

1# Οι ειδοποιήσεις είναι το πρώτο πράγμα που τσεκάρεις; «Το μόνο πράγμα που έχω κόψει από το πρωί μου, το οποίο θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε άλλους, είναι να σταματήσω να ελέγχω πρώτα τις ειδοποιήσεις! Αυτό με βοήθησε να αντιμετωπίσω καλύτερα την ημέρα και να επιμείνω σε μια ρουτίνα που έχασα για χρόνια. Τώρα, αγκαλιάζω τα παιδιά μου και νιώθω την αγάπη» έχει πει η CEO, Nazia DeFrank. Στην εποχή των social media και των emails, οι ειδοποιήσεις κάθε πρωί μπορεί να είναι αμέτρητες. Μην ρίχνεις εκεί το βλέμα σου όταν ξυπνάς.

2# Ξυπνάς νωρίτερα από ότι πρέπει. Ναι, πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν μιλήσει για την σημασία του πρωινού ξυπνήματος. Αλλά το να ξυπνάς από τις… 5 τα χαράματα χωρίς λόγο, δεν θα σε βοηθήσει. Το αντίθετο. Μπορεί να καταλήξεις να είσαι εξαντλημένος πριν καν το ρολόι δείξει 10 το πρωί. Και στην συνέχεια να μην μπορείς να δουλέψεις. Αν ξυπνάς πιο λογικές ώρες, η ημέρα σου θα είναι πιο παραγωγική.

3# Γυμναστική κάθε πρωί. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την γυμναστική μέσα στην πρωινή καθημερινότητα τους. Κάτι που επίσης μπορεί να σου προκαλέσει κούραση, αν το κάνεις κάθε ημέρα ξανά και ξανά. Είναι χρήσιμο μέσα στην εβδομάδα σου να έχεις μερικές κενές ημέρες, στις οποίες δεν θα γυμνάζεσαι. Έτσι θα έχεις περισσότερη ενέργεια, μεγαλύτερη όρεξη για γυμναστική, και θα είσαι πιο παραγωγικός στη δουλειά σου.

4# Τα κάνεις όλα μόνος σου. Είναι σημαντικό να μοιράζονται οι δουλειές. Ειδικά αν έχεις οικογένεια ή μένεις σε ένα σπίτι μαζί με άλλους ανθρώπους. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα εσύ. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στην δουλειά. Ειδικά αρκετοί νέοι επιχειρηματίες ή freelancers πέφτουν στην παγίδα να τα κάνουν… όλα μόνοι τους. Κάπως έτσι, ξυπνούν κάθε πρωί έχοντας αμέτρητα tasks στην λίστα τους, και άλλα τόσα που προκύπτουν εκτάκτως. Το αποτέλεσμα: Δημιουργείται επιπλέον άγχος, πίεση, και δεν είσαι παραγωγικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + nineteen =