αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚάνεις ψεύτικες online κριτικές; Η Amazon μπορεί να σε μηνύσει

Κάνεις ψεύτικες online κριτικές; Η Amazon μπορεί να σε μηνύσει

Η Amazon ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει μηνύσει τους διαχειριστές περισσότερων από 11.000 ομάδων στο Facebook, που φέρονται να είναι υπεύθυνες για τη διευκόλυνση αγοράς και πώλησης ψεύτικων κριτικών στην πλατφόρμα της Amazοn σε επτά χώρες, όπως μεταδίδει το The Verge.

Μόνο μια τέτοια ομάδα, που ονομάζεται «Amazon Product Review», είχε σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 43.000 μέλη.

Κατηγορούνται ότι στρατολόγησαν άτομα για να γράψουν ψεύτικες ή παραπλανητικές κριτικές προϊόντων με αντάλλαγμα χρήματα ή δωρεάν προϊόντα, ανέφερε η Amazon στην σχετική ανακοίνωση.

Οι ψεύτικες κριτικές αποτελούν πονοκέφαλο για την Amazon εδώ και χρόνια και μπορούν να οδηγήσουν τους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα κατώτερης ποιότητας. Αλλά το ζήτημα χειροτέρεψε πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η ζήτηση για το ηλεκτρονικό εμπόριο εκτινάχθηκε και οι αδίστακτοι έμποροι βρήκαν νέες ευκαιρίες να χρησιμοποιήσουν ψεύτικες κριτικές για να αναπτύξουν την δραστηριότητα τους.

Οι ψεύτικες κριτικές εμφανίστηκαν στην πλατφόρμα της Amazon στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ψεύτικες κριτικές κάλυψαν μια σειρά προϊόντων προς πώληση στο Amazοn, από στερεοφωνικά αυτοκινήτου έως τρίποδα κάμερας, είπε η Amazon.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 17 =