αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚάνεις αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών; Θα έχεις πλέον ως και τριπλάσιες χρεώσεις

Κάνεις αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών; Θα έχεις πλέον ως και τριπλάσιες χρεώσεις

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν φέτος όσοι κάνουν διακοπές στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, αφού όσοι χρησιμοποιούν ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα χρεωθούν έως και τριπλάσιες προμήθειες.

Οι ελληνικές τράπεζες αποφάσισαν να αναπροσαρμόσουν τις προμήθειες για τις αναλήψεις ΔΙΑΣ, όπως ήταν γνωστές εώς σήμερα, στα επίπεδα της χρέωσης DAF (Direct Access Fee), προκειμένου οι ελληνικές και ξένες κάρτες να χρήζουν ισότιμης μεταχείρισης βάσει του νόμου 4537/2018, με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2015/2366/ΕΕ (Payment Services Directive 2 – PSD 2).

Οι χρεώσεις που θα ισχύουν από τα μέσα Ιουλίου είναι οι εξής, για όσους πελάτες άλλων τραπεζών χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ των συστημικών τραπεζών:

  • Eurobank: 2,5 ευρώ/ανάληψη. Η νέα χρέωση θα ισχύει από τις 22 Ιουλίου 2019.
  • Alpha Bank: 2,5 ευρώ/ανάληψη. Η τράπεζα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα εφαρμόσει τη νέα τιμολόγηση.
  • Εθνική Τράπεζα: 2,6 ευρώ/ανάληψη, με τη νέα χρέωση να εφαρμόζεται στις 26 Ιουλίου 2019.
  • Τράπεζα Πειραιώς: 3 ευρώ ανά ανάληψη από τις 22 Ιουλίου 2019.

Η κάθε τράπεζα θα χρεώνει ΚΑΙ τους πελάτες της

Η Πειραιώς ήταν η πρώτη τράπεζα που επικαιροποίησε το τιμολόγιό της, ενημερώνοντας τους πελάτες της ότι για κάθε συναλλαγή τους σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, θα τους χρεώνει 0,60 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, την ίδια χρέωση θα επιβάλλουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, συνεπώς, η συνολική επιβάρυνση για τον κάτοχο της κάρτας θα κυμαίνεται από 3,10 ευρώ έως 3,60 ευρώ.

Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς βρεθεί στη Σέριφο για διακοπές -όπου υπάρχει ΑΤΜ μόνο της Alpha Bank- θα χρεώνεται 2,50 ευρώ (από την Alpha Bank) συν 0,60 ευρώ (από την τράπεζά του), σύνολο 3,10 ευρώ.

Αντίστοιχα, εάν ένας πελάτης της Alpha Bank κάνει διακοπές στη Γλώσσα Σκοπέλου, όπου υπάρχει μόνο ΑΤΜ της Πειραιώς, θα επιβαρυνθεί με 3 ευρώ (από την Πειραιώς) συν 0,60 ευρώ (από την Alpha Bank), συνολικά 3,60 ευρώ.

Όπως είναι σαφές, η χρέωση για όσους χρησιμοποιήσουν ΑΤΜ άλλης τράπεζας από τα μέσα Ιουλίου θα έως και τριπλάσια από που ίσχυε μέχρι σήμερα (1,20 έως 1,60 ευρώ), γεγονός που επιβάλλει είτε τις αναλήψεις εφάπαξ, δηλαδή όλου του ποσού που μπορεί να χρειαστεί κάποιος στη διάρκεια των διακοπών του ή, ακόμη καλύτερα, τη χρήση του πλαστικού χρήματος με αγορές μέσω POS.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 10 =