αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚάνατε το Windows 11 2022 Update; Ήδη υπάρχουν αναφορές για προβλήματα

Κάνατε το Windows 11 2022 Update; Ήδη υπάρχουν αναφορές για προβλήματα

Πριν μερικές ημέρες η Microsoft κυκλοφόρησε την πολυαναμενόμενη 2H22 έκδοση των Windows 11, η οποία ήρθε με επίσημο τίτλο Windows 11 2022 Update. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος από τη στιγμή που ήρθε στην αγορά, φέρνοντας πληθώρα νέων χαρακτηριστικών, από τους φακέλους στην Έναρξη, μέχρι το drag ‘n’ drop στη Γραμμή Εργασιών που για κάποιο λόγο απουσίαζε και το Smart App Control που υπόσχεται ενισχυμένη ασφάλεια. Βέβαια, μαζί με τα νέα χαρακτηριστικά φαίνεται πως ήρθαν και νέα προβλήματα, σύμφωνα με τους early adopters που έκαναν τη μετάβαση.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα το Reddit, καθώς και διάφορα forums, γέμισαν με παράπονα από εκνευρισμένους χρήστες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bleeping Computer. Ειδικότερα, φαίνεται πως υπάρχει κάποιο θέμα που επηρεάζει τα συστήματα με Nvidia GeForce κάρτα γραφικών.

Για την ώρα δεν ξέρουμε ποιο ακριβώς είναι το θέμα, αλλά υπάρχουν αναφορές για πολύ χαμηλή αξιοποίηση του CPU στο gaming μετά την αναβάθμιση, με ακραίες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα μόνο 5% χρήσης. Άλλοι αναφέρουν πτώσεις στα FPS και γενικά ασταθή framerates, ενώ υπήρξαν και πολλές αναφορές για έντονο stuttering. Ο κοινός παρονομαστής σε όλα τα παράπονα είναι η κάρτα γραφικών, αφού σε όλα τα PC builds που εντοπίστηκαν προβλήματα υπήρχε κάποιο Nvidia GeForce μοντέλο.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Microsoft, ωστόσο η Nvidia έχει αναγνωρίσει πως υπάρχει πρόβλημα. Συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος της εταιρίας απάντησε σε ένα από τα threads του Reddit που αφορούσε την μετάβαση στο Windows 11 2022 Update, ζητώντας από τους χρήστες να δώσουν περισσότερες πληροφορίες στην εταιρία μέσα από μια ειδική φόρμα, για να μπορέσουν οι μηχανικοί της να λύσουν όσο το δυνατόν συντομότερο το όποιο τεχνικό θέμα έχει προκύψει.

Επομένως, σε περίπτωση που έχετε gaming PC με Nvidia GeForce κάρτα γραφικών, σας προτείνουμε να περιμένετε λίγο ακόμη πριν κάνετε τη μεγάλη αναβάθμιση, αφού για την ώρα το μόνο workaround είναι το rollback στην προηγούμενη έκδοση.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − ten =