αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚάθε πότε πρέπει να απενεργοποιείς τελείως το laptop σου

Κάθε πότε πρέπει να απενεργοποιείς τελείως το laptop σου

Ο περισσότερος κόσμος έχει ένα Laptop. Ο καθένας το έχει για διαφορετική χρήση. Κάποιοι δουλεύουν με αυτό, άλλοι παίζουν παιχνίδι ή βλέπουν σειρές και ταινίες. Κάποια στιγμή όλοι το αποχωριζόμαστε. Τότε υπάρχουν τρεις επιλογές: Αποσύνδεση, αναστολή λειτουργίας και αδρανοποίηση. Στην αναστολή λειτουργίας, διατηρεί την περίοδο λειτουργίας στη μνήμη και θέτει τον υπολογιστή σε κατάσταση χαμηλής ενέργειας ώστε να μπορείς να συνεχίσεις γρήγορα την εργασία σου.

Στην αδρανοποίηση, αποθηκεύει την περίοδο λειτουργίας και απενεργοποιεί τον υπολογιστή. Όταν τον ενεργοποιήσεις ξανά, τα Windows επαναφέρουν την περίοδο λειτουργίας. Ουσιαστικά, σβήνει περισσότερα πράγματα για χαμηλότερη ενέργεια. Η βασική διαφορά είναι ο χρόνος για να ενεργοποιήσεις ξανά τον υπολογιστή σου. Στην αναστολή λειτουργίας, η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί ξανά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με μια κίνηση, ενώ θα χρειαστούν περισσότερα λεπτά για να βγει το laptop από την αδρανοποίηση.

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά για το γεγονός ότι όταν απενεργοποιείς τελείως το laptop χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια σε μακροπρόθεσμη βάση, επειδή το σύστημα «πιέζεται» περισσότερο από το συνηθισμένο κατά το κλείσιμο και την εκκίνηση. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει στα παλαιότερα μοντέλα, αλλά δεν ισχύει στους σύγχρονους υπολογιστές. Στα laptop νέας γενιάς α… shut downs να γίνονται πιο ομαλά. Και μπορεί, όταν το laptop βρίσκεσαι σε αναστολή να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια, αλλά η διαφορά είναι πραγματικά αμελητέα.

Ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο συχνά θα πρέπει να κλείνεις εντελώς τον υπολογιστή σου; Η απάντηση είναι μια φορά την εβδομάδα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου, τόσο περισσότερες εφαρμογές θα εκτελούνται… Και όλα αυτά που παίζουν στο background, θα πρέπει κάποια στιγμή να επαναρυθμιστούν και να μη λειτουργούν για πάντα για να μην κολλάει και ο υπολογιστής σου. Μπορείς δηλαδή, να έχεις το laptop σου δύο και τρία βράδια συνεχόμενα στο sleep mode, αλλά είναι ανάγκη να το απενεργοποιείς τελείως τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ώστε να κάνει μια νέα αρχή.

Πηγή: Pagenews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − four =